tisdag 6 juli 2010

Rosor och annat

Det var Aichans sista blomma för i år. Jag fångade den i det dimmiga morgonljuset.
Mycket passande, eftersom bladverket ser ganska dåligt ut på just denna ros.Den Persiska Gulrosen däremot är i full blom och tar emot en när man kommer upp ifrån stranden. Här fotade jag en hängande gren.Louis Bugnet är ny för i år. Doften är härlig och som bonus har den inga taggar! I bakgrunden skymtar man Tagetes Linné. En härlig hög tagetes som jag verkligen tycker om. Den visar jag skilt en annan dag.American Pillar hoppas jag att skall klänga vid köksträdgårdens staket. Den har faktiskt infriat sina löften om att växa relativt fort.Det här är början på rosblomningen hos mig. Mycket knoppar väntar ännu på att slå ut.

Annat fint i trädgården är bl.a. Kungsljuset Carribean Crush. Synd bara att blommorna på kvällen redan har fallit av. Det gäller att njuta på morgonen.En annan storfavorit är den Kinesiska Smörbollen. Jag kan inte få nog av att se på den. Underbar färg.Här finns hur mycket blommor som helst att njuta av. Det är ju så att man kunde fortsätta i alla oändlighet, men nu börjar ungdomarna se på Die Hard tvåan och vill att morsan kommer med.... Och Bruce Willis som ung kunde man ju inte motstå!
Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Så många fina växter du har!! Vackra gula rosor och "vill ha" begäret infinner sig diekt. Nu hade jag planerat lite nya rossorter men så kom våren mot med andra krävande uppgifter och tiden medgav inte till några stora planer för trädgården i våras, men det kommer väl fler vårar ;)
  Må gott på Ängesön!/ Bea

  PS Lite avis på alla semesterfirare i denna ljuva tid :)

  SvaraRadera
 2. Rosor utan taggar låter bra, iallafall när man ska klippa dem. Fick en tagg i fingret precis vid nageln i våras och det har tagit jättelång tid tills den till slut kom ut...var nästan på väg till vårdcentralen så ont det gjorde ett tag.
  Slarvade förmodligen med handskarna....

  SvaraRadera
 3. Så mycket vackert som blommar! Aichan har en fin färg och Kungsljuset är jättevackert! Som du säger, synd att det blommar över så fort! Mina vita Kungsljus är alla överblommade redan, tråkigt! Det är ofta så att vackert är kort!
  Ha det gott i sommarvärmen!
  //Margot

  SvaraRadera
 4. Hej Mimmi!
  Har jag sagt att din heder är heelt underbar:-)
  Ha det gott, H.

  SvaraRadera
 5. Aicha är så söt. http://hannelesparadis.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Härligt vackra blommor här hos dig. Gillar speciellt den fina smörbollen!

  SvaraRadera
 7. Det där kungsljuset Carribean Crush var väldigt läckert. Gillar kungsljus och så går dom ju så bra här på Gotland, så den hamnar direkt på önskelistan!

  SvaraRadera
 8. Aichan on kaunis. Persian keltaruusua on minullakin, mutta ei vielä kukassa. "Kungsljuset" (en nyt muista, mitä se on suomeksi) on mukavan värinen. Minulla on valkoisena ja se on jo kukkinut.

  SvaraRadera