lördag 31 juli 2010

Den överlägset vackraste Dahlian i min trädgård

Jag har en helt klar favorit!
Painted Lady anade jag redan när jag köpte att skulle bli fin, och visst är den ju det!I nästa år skall jag ha ännu flera olika Dahlior. De har lyckats jättefint i år.
Mina Dahlior är planterade i pallkragar i slutet av april utomhus. Jag ville ha dem i jorden tidigt för att kunna njuta av blomningen också relativt tidigt. Alltså grävde jag ner dem i pallkragarna och lade på fibertyg.

Angående växthusgolvet så är det inte utseendet som det är fel på, utan känslan. Det är liksom stenhårt mellan stenarna. Jag är inte säker på att det hålls så speciellt länge heller, för lagret av den härdande sanden blev otroligt tunt. Nåväl tiden får utvisa hur det fungerar.

Och nu sitter jag och skrapar bort vit plast med en kniv ifrån de av mina takplastplattor som skyddsplasten hade smultit fast på. När jag ringde firman som sålde skivorna till mig, så tittade jag först på plattan att det säkert inte fanns någon text om att man inte får förvara plattorna utomhus, och hittade inte någon. Så ringde jag honom och han sade att det nog finns en sådan bild. Och då tittade jag på nytt, hur jag hade missat den lilla månen med den minimala texten under kan man ju fråga sig......! Nå tyvärr så hade han ju rätt, med lite mera noggrannhet borde jag ha upptäckt texten, men och andra sidan så kan åtminstone inte jag förstå att jag skall behöva förvara plast som är menad för utomhusbruk av sol, regn, vinter, mm. inomhus i skuggan på svalt ställe. Det föll mig helt enkelt aldrig ens in!

Syrenbuddlejan har nu börjat blomma. Tycker om!!Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Dahlian är otroligt fin, jag är bara så dålig på att ta vara på knölarna... Håller med, varningstexter ska stå med stor neonfärgad text att man ser det!! Ha en fin lördag (i stormen?)! Kram

  SvaraRadera
 2. Den dahlian var riktigt fin!! Den varningstext du skriver om borde vara så stor så att man inte undgår att ta del av den!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Otroligt att såna varningstexter ska vara så små. Jätte vacker dahlia. Kramar

  SvaraRadera
 4. Aha, beträffande golvet i växthuset, jag förstår nog då, har man fått en felkänsla så är det bara så, hur vackert det än ser ut. Men ibland kan man vänja sig, hoppas du gör det!
  Vilken dahlia! Säger som Fru Venus, dålig att ta dom tillvara....men älskar att titta på dom, din är verkligen läcker.
  Det där med att vara konsument är inte alltid lätt, det är så himla mycket man skall tänka på och är det småttigt förtar det glädjen lite, det är inte så kul att sätta sig och läsa allt när man är ivrig. Är det dessutom svårt att se.....nä, bättre upplysningar, kortfattade och tydliga och med stora rediga bokstäver!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 5. Fräck dahlia, vår buddleja dog efter denna vinter..

  SvaraRadera
 6. Härliga färger på Dahlian...skulle matcha min solbrud perfekt...

  SvaraRadera
 7. Läcker dahlia. Tråkigt att får "mer" arbete p.g.a dålig varningstext. Man skulle ju kunna önska att den görs så att man uppmärksammar den. Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Vilken fin dahlia.... Är också en älskare av dahlior... å vill också ha ännu fler nästa år..... Attans med små varningstexter...... Hoppas du får till det!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Det var verkligen en fin dahlia och syren buddlejan var också tjusig funderade på att skaffa en sån i våras men det lämnade sen.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera