onsdag 7 juli 2010

Lite ditt och datt

Bland de buskar som jag planterat har Hasselbusken tagit sig relativt bra. Den växer vild på grannens stora äng och ute i skogen. Jag har grävt upp den här lilla plantan för två år sedan och nu börjar den äntligen få lite form och ta sig.
Se så vackra blad den har.Så här ser hela den lilla busken ut.Denna lilla skönhet hör till lökarna jag planterade på hösten. Lökarna hette Gladiolus Byzanthinus. Sådana skall jag nästa år plantera en liten söt skog av!

Tagetes som många föraktar finns det otroligt många sorter av. Den som jag tycker om heter Tagetes Linné. Fröerna till denna har jag bytt till mig av Ruben. Bilden ger inte denna Tagetes riktigt rätt. De är höga och fina!Denna lilla Nejlika köpte jag ifjol på en loppis.Nattljusen sprider sig tacksamt i rabatten. Och är lätta att riva upp ifall man inte vill ha dem!Här är en bild på Hallonrabatten uppifrån backen.Och sist men inte minst vill jag visa mitt husdjur Larvius, redan för en månad sedan då jag flyttade krukan var Larvius bor ner invid vår trappa lade jag märke till att en ganska lång smal larv satt på murgrönans stam. Igår så jag den på exakt samma ställe men han hade blivit stor. Det kan ju förstås vara en annan larv, men det tror inte jag!
Sympatisk ser han i varje fall ut!

Hälsningar ifrån Ängesö!

11 kommentarer:

 1. Tycker inte man ska förakta tagetes...det ginns många som är fina.

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Så många fantastiska pioner och andra växter du visat, man blir ju piontokig. Den där byzantinska lökväxten var verkligen ljuvlig.
  Hasselbusken är fantastisk - vilken färg på bladen och vilket fint växtsätt.
  Ja, det är för roligt och för underbart!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 3. Härlig färg på hasselbuskens blad.Många fina pioner har du med. Ja, man får försöka hinna passa på att njuta av alla sorter och deras blomning.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Ha ha, sympatisk larv...*funderar* Nej! Underbara växter! Det finns en låg vaniljvit tagetes som jag gillar, de "gamla sammetsrosorna" som tanterna säger, de är inte riktigt mina favoriter. Njut av din underbara trädgård, kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Mimi!
  Kan berätta, att jag i min tur, fått fröer till tagetes Linné från Lotta på Lottas Trädgård!
  Fin gladiolus, den blir nog ännu finare nästa år låter det som!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Underbar Gladiolus byzanthinus, såna skulle jag kunna tänka mig "några" av.
  Satt istället minigladiolus `Atom´, illröda med vit kant, redan i höstas i pallkragarna. Dom har överlevt, men naturligtvis inte börjat blomma ännu. Hoppas dom gör det!

  SvaraRadera
 7. Herkkä gladiolous ja hauska kirpparilöytö!
  Minä pidän samettikukista. Muutama vuosi sitten en pitänyt. Niin ne mieltymykset muuttuu vuosien saatossa.

  SvaraRadera
 8. Tagetes är en blomma som jag ibland gillar och ibland inte men vita brukar jag försöka ha för dom är ju så tacksamma att blomma långt in på hösten.
  Det var en söt liten larv:)
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Så vackert du har det på din Ägesö! Njuter av blomsterprakten och det kommer alltid ett habegär när man bläddrar kring i alla bloggar :)
  den vackra löken var ljuvlig!
  Sympatisk larv...hmmm..undrar rom den käkar på dina blommor!?
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 10. Säger som Bea: Så vackert du hr det på din Ängesö! Måste vara underbart att ha vatten så nära. Den där gladiolusen ser riktigt snygg och spännande ut. Den måste jag hålla utkik efter till hösten...... Tack för tipset... Det är lustigt det där med folks känslor kring tagetes. Undrar varför? Antingen gillar man dem eller inte. Det finns liksom inget mitt emellan.....

  Tack för alla fina hälsningar hos mig... De värmer ska du veta!

  Ha riktigt fin dag Mimi!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera