måndag 5 juli 2010

Nya pioner blommar

Jag hade ju identifierat pionen Sword Dance fel, när sedan denna öppnade sig visste jag direkt att jo detta är ju Sword Dance. Se själv, inne i pionen dansar svärdena så det förslår!Och i helbild ser denna pion ut på detta sätt.Denna tror jag att är Shirley Temple, åtminstone liknar den henne och enligt mina anteckningar har jag även planterat henne i denna rabatt. Hon har en doft som är underbar.Två pioner som jag hittade misskötta och eländiga i min pappas trädgård efter att han dog så visade sig vara Festiva Maxima. Helvita med cerisefärgade strimmor. Doften är ungefär samma som rugosarosornas doft.Sarah Bernhard är lätt att känna igen, hon är rosafluffig med cerise ränder ibland. Doften är kanske något typ mandel, lite tråkig doft.Denna tror jag att skulle kunna vara pionen Show Girl. Den är rent ut sagt spektakulär. Alla blommor ser väldigt olika ut och blommorna är enorma!Ja sen har jag problemet med denna som kan vara Rubra Plena eller Karl Rosenfield, båda finns i denna rabatt med den andra blommar inte ännu.Och sen kan jag nog ingenting säga om den här sista pionen. Den blommar tacksamt och har redan många blommor, men jag har nog inte en blekblå aning om vad det kan vara för en pion. Inne i mitten av blomman har hon liksom Sword Dance gula ståndare, men helt ospektakulära. Liksom vilken som helst blomma!Sist vill jag visa hur vacker White Wings kan vara! Klicka på bilden så blir den större. Det gäller förresten alla mina bilder, alltid!Pionhälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Suck, en så vacker parad med pionbakelser:-)

  Ha det gott Mimmi,
  Hillevi

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt läckra bilder! Så ljuvligt vackra pioner! Det är bl.a när jag ser såna bilder som jag önskar att min trädgård var större! Shirley Temple och Festiva Maxima är sagolikt vackra! Jag blir bara lite avis :o))
  Ha det skönt i sommarvärmen!
  /Margot

  SvaraRadera
 3. Inte kan en pion ha en "tråkig doft"!
  Du har så vansinnigt många, jag skulle bli jätteglad om jag hade en som blommade. Har en trädpion som blommade med två cerisrosa blommor i år. Så har jag svavelpionen med det jobbiga ryska namnet som jag flyttat runt, men som nu bor i den gula pallkragslådan - och växer! Sen köpte jag en buskpion med gulorange blommor förra hösten, den har inte blommat och så har jag sen sån där "rosenpion" som växer i en rosa pallkragslåda. Den har naturligtvis inte heller blommat. Tror att vi har lite för lätt jord, dom verkar inte riktigt trivas!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken pionrikedom du har!
  Jag skall ju också ha en Shirley Temple hos mig, men den som jag tror det är ser nog inte riktigt ut så där(?) Din verkar vara lite tvåfärgad? Min vitnar efter ett par dar, gör din med det? Sen vet man ju aldrig om man får det som står på etiketten...så jag vet inte om det är en Shirley jag har....och inte doftar hon väl så där jättemycket heller.

  SvaraRadera
 5. Åååå va´många vackra pioner du har. Och nu får jag ju mig en funderare på om det är Sarah Bernhard jag har som jag först trodde var Festiva Maxima. Tror nästan det....Kram

  SvaraRadera
 6. Jösses, vilka UNDERBARA pioner!! En del har gröna fingrar men du måste ha även "pion" fingrar :-) Grattis till en underbar trädgård!

  SvaraRadera
 7. Åh så vackra de är!!! Jag får ett habegär :)
  Har några pioner som jag flyttade i höstas så det kom ingen blomma i år :( men håller tummarna till nästa år.....

  Må väl!

  SvaraRadera
 8. UNDERBARA pioner! Jag glädjer mig åt mina tre blommor på min bondpion som jag fick av min moster för 2 år sedan. Förra året kom EN blomma - så det tar sig. Mina andra 4 pioner har inte blommat än. Suck. Varför tar de sån tid på sig att bli stora...?

  Jag har varit ofantligt seg i skallen senaste tiden, så jag avslutar mitt inlägg nu. Ha det bra bland Pionerna och sköt om dig!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. ÅÅ så vackert visst är pioner med det finaste man kan ha i trädgården.
  Ha en skön och varm dag
  Lotta

  SvaraRadera