söndag 18 juli 2010

Några liljor och rosor och het eftermiddag

Tack snälla för alla stödjande kommentarer angående förra inlägget. Ibland blir man bara så frustrerad att man behöver ge ifrån sig ett litet pip.
Det är bara helt omöjligt att så att säga få avlastning ifrån samhället pga. att mamma tror att hon är fullständigt normal. Tanken på att hon behöver skötas är för henne befängd. Hon lever i tron att hon själv sköter allt, trots att hon egentligen inte kan någonting mera. Jovisst hon går till affären ibland, men det som hon köper är sådant som hon inte ens behöver eller skulle använda till något. Pengarna tror hon att hon har hämtat ifrån banken, trots att hon inte vet ens var hon har ett konto, eller ännu mindre var banken ligger. Om jag säger till henne att saken ligger till så här så skulle hon inte tro mig, och dessvärre skulle hon glömma det om ett par minuter ifall hon mot all förmodan skulle tro mig.
Vill ni höra det mest galghumoristiska i det hela?? Jo, jag har faktiskt vunnit en natt på ett ålderdomshem, när jag i mitt namn skickade in en förfrågan om information angående hemmet. Att få henne att använda natten till att bekanta sig med stället var fullständigt omöjligt. Vad skulle hon där och göra, hon klarar sig så strålande själv. Kanske jag skulle ta och få lite service en natt och gå dit och vila... :)

Nä det var liljor jag skulle visa!!!
Sweet surrender hade jag hoppats att skulle dofta, men nix, ingen doft. Vacker i varje fall.
Barcelona har fått en kompis av stora blåklockan. Jag tycker de passar ganska fint tillsammans.Sen har jag ännu en vit lilja, denna doftar härligt på kvällen. Tyvärr har jag tappat lappen till den om det nu inte är Nepal, men då fattas prickarna som skall vara inne i liljan. Kanske de kommer senare, vem vet.Dagliljorna som jag planterade för tre år sedan har nu nästan alla knoppar. Det är spännande på morgnarna att gå runt och se ifall någon spännande har slagit ut.
Idag hade Darling Deception öppnat sig.Och sedan Red Cup. Inte kanske så väldigt speciell.En otrolig ros är Lila Wonder. Jag tycker de här moderna rosorna inte brukar dofta så speciellt, men denna doftar riktigt förföriskt.Däremot tycker jag att Blue Perfume inte är så vacker och helt doftlös verkar den sitt namn till trots också vara. Varför rosorna sedan är lite bruna i kanten förstår jag inte alls, den har fått både vatten och näring.Nejlikrosen F.J.Grootendorst grävde jag upp hos min bror ifjol somras.Ja sen kom vi till ämnet het eftermiddag. Gissa varför vår lilla hanhund Gaudi sitter uppe på bordet och tittar ut igenom fönstret??Jo den har detta i sinnet!Våran Sabrina har löptid. Den har hett, luktar förfärligt och är världens ljuvligaste enligt Gaudi. Liten aning humoristiskt såg det kanske ut före Gaudi åkte in i arresten. Sabrina tyckte närmast det hela var lite irriterande....
Tack ännu en gång för visad förståelse, ni behöver nog inte vara oroliga, jag är stark men blir bara otroligt frustrerad över situationen ibland.
Hälsningar ifrån Ängesö!

19 kommentarer:

 1. Jag gillade porrbilden! *ha, ha*
  Innan vår Lancaashire Heeleer tik så hade vi Brasse som blev 18 år. Världens snällaste strävhåriga tax som alltid gick lös. Min f.d. granne (som jag umgås med fortfarande) hade på den tiden två stycken Saluki-tikar (som aldrig kunde vara lösa) och när dom löpte så såg det väldigt speciellt ut när vi var ute och gick med hundarna.
  Brasse hade nämligen inte fattat att det var bak man skulle försöka sig på, utan han hängde alltid på ett framben. Så kunde vi gå runt en halvtimme vid Älvsjömässan i Stockholm. Såg inte klokt ut!

  SvaraRadera
 2. Niin ne hormoonit hyrrää Gaudillakin!
  Ei se kokoa katso!

  Sinulla edelleen riittää lisää ruusuja. Niitä on sinulla valtavat määrät.
  Päivänliljat aloittavat vuorostaan kukinnan. Ilmeisesti sinulla on niitäkin useita eri lajeja. On se mielenkiintoista käydä aamulla kurkkimassa, minkä värinen kukka sieltä aukeaa.

  SvaraRadera
 3. Lilla Mimmi- Du MÅSTE se till att få avlastn.
  Du är stark, men jag vet av egen erfarenhet att det håller inte hur länge som helst.
  Det är din MOR- Ja- men hon har levt sitt liv- Du har kvar ditt o både du o DIN familj behöver DEJ.. länge än.
  Myndighet eländiga paragrafrytteri, när de socialt ska hjälpa är såå hemskt. Försök samla bevis att agurmentera med.
  En vän t mej gav sig inte o fick vara med på interjuven m sin mor. Soc. fråga om Agda kunde själv lag middagen. O ja. Idag ska jag bara koka pot. för Per älskar sill o nypot. Dottern fick upplysa soc. om att Far har varit död i 4a år. Flera likn. frågor fick till slut soc.kärringen att inse att hon var inte tillräknelig.!!!Alltså Mamman, fast visst soc.kär. var inte fullt normal hon heller? eller??
  Till vovar o blom
  Se upp m vovvarna!!En shäfertik stod bunden vid hundkoja, länge sen,, o uppvaktades av en liten herr TAX.. När det inte gick på annat vis drog Hon hela kojan med bort till en grushög som herr tax kunde stå uppe på, o så backade hon till. OOMM det blev valpar vet jag inte!!
  Djur är väldigt uppfinningsrika???
  HA det nu gott ibland dina härliga blommer o blader.SÖK finna DINA stunder i lugn o ro o få känna att du lever
  STORA tröstekramar från Ninne

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jo, mellan stenarna är det lite stenmjöl och resten sand. Hoppas vi får se ditt stenarbete så småning om.
  Vilka underbara liljor du har! Jag älskar vita liljor, både för formens och doftens skull.
  Och fina rosor igen. Härligt. Väldigt fina.
  Ha det nu så bra och slit inte ut dig!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 5. Hej Mimi!
  Jag läste ditt förra inlägg och önskade du hade e-post adress att jag kunde ge dig lite feedback på dina tankar.
  Nu är det så att jag jobbar i den branschen och förstår dig såååå väl och din dilemma!!
  Det kallas för "gummibandsdseffekt", din mor är väldigt beroende av din trygghet och tillsyn, trots att hon inte har egen insikt om det. Påfrestande och krävande för de närmaste!
  Vill bara uppmana dig, sök hjälp och avlastning, för det är väldigt jobbigt för er båda!!
  Önskar du få skriva av dig, skicka på min e-post, finns i min profil.

  Ljuvliga bilder från din Ängesö ännu en gång!!
  Styrkekram / Bea

  SvaraRadera
 6. Så vackra liljor och dagliljor du har! Mina dagliljor börjar få knoppar nu, riktigt spännande eftersom några är helt nya!
  Ha det bra och hoppas det ordnar sig med allt!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder på dina liljor,och hundar fniss de är lite kul i löptider Ozzie träffade en pudeltjej som han jagade runt men hon hade inte lust så han hade inte en chans.
  läste ditt förra inlägg,,huu vad tungt! tur du har ditt paradis, så att du orkar,,
  JAg har inga råd att ge dej jag har bara sett demens på avstånd och förstår att det är tungt..men kan man inte få hjälp, verkar ju otroligt.

  Elvis var ett bra förslag, vi har några nu som ska upp i familjerådet innan fredag får se vad det kan bli..
  Ha det gott Kram Monica

  SvaraRadera
 8. Får väl morra till om avlastning jag också.
  Ta krafttag om det nu, när du tycker du orkar, för sedan när kraften inte finns där är det kämpigare att ordna det.

  Jag som älskar dofter tycker att liljedofter är för påträngande på den lilla yta jag förfogar över. Men jag gillar liljor så den vita doftfria skulle passa mig fint. Tycker den var finast.

  SvaraRadera
 9. Kul bild på liljebaggarna, men bäst att klämma ihjäl dem..

  SvaraRadera
 10. Ojoj, det kan inte vara lätt med en hane och en tik! Tycker det räcker med en sur löptik.....
  Vad jobbigt med din mamma. Det är nog det värsta när ens föräldrar blir dementa. Det går väl inte alls att resonera med dom. Min mormor var väldigt envis (men inte dement), och hon skulle minsann aldrig in på något hem. Men sen blev hon sjuk och lite dement på en gång. Efter sjukhusvistelsen kom hon till ett äldreboende och hon tyckte det var sååå fint. Hon gick runt och tittade på alla fina virkade dukar och sa att hon hade gjort dom. Hon hade virkat många dukar och annat under hela sitt liv. Det bästa med boendet var att hon kunde få en sillsmörgås;-)
  Hoppas det löser sig med allt! kram Anette

  SvaraRadera
 11. Hej Mimi!

  Läste ditt förra inlägg och känner verkligen med dig...... Har du syskon som du kan dela ansvaret med för hur ni ska göra? För det känns om att du behöver hjälp... Du är bara EN människa, och en viktig människa för din familj. I bland behöver man ta beslut som känns mindre bra, men som är det enda rätta. Men att ta sådana beslut på egen hand, kan ibland kännas tufft. Känner precis som du gällande min egen ålderdom och barnens involverande i ev. tillsyn. Nä, det vill jag absolut inte belasta dem med. Bra att prata med dem om det i god tid.....

  Åh.... Skickar mina varmaste och starkaste kramar till dig och hoppas att du hittar kraft till att söka hjälp och hitta en lösning för din mamma.... för du är bara EN människa......

  Vilka vackra liljor och rosor du visar..... Tycker att den där Blue Perfume visst är snygg ;-)

  Kramar
  /Charlotte

  SvaraRadera
 12. Tack för tumhållningen, jag kom iväg, jag satt där och skrattade så tårarna rann när du skrev din kommentar!
  Här går det hett till!
  Och du får så gärna "pipa" här om du vill och behöver, för det behöver man när man är frustrerad! Men jag vidhåller att du behöver avlastning, som nån sa här ovan, medan du orkar! För det är ju konstigt, man måste orka kämpa för att få hjälp när man egentligen inte orkar...Konstigt att dom inte fattar hur dålig hon är, när hon uppger sig vara normal, för det är väl en del av sjukdomen, att inte ha insikt?
  Varmaste kramen!

  SvaraRadera
 13. Jättefina rosor och liljor, och du ta en natt på det där hemmet, alternativt, kom hit ett par dagar, jag tar hand om dig!! Kram ;-)

  SvaraRadera
 14. Dagliljor tycker jag mycket om. Men nog om blomster - tjo vad jag skrattade gott åt vovvsingarna! Liten vill vara lite större ;)

  Ha det gott! Du är fantastisk som försöker göra det bra för din mamma.

  SvaraRadera
 15. Så vackra liljor här har dom inte börjat blomma ännu men det kommer väl så småningom.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 16. Inte lätt när våra nära o kära börja komma till åren :-(. De har ju alltid redigt sig själva. Båda blir frustrerade.... Hoppas det löser sig. Vilka vackra blommor du har.
  // Rosa

  SvaraRadera
 17. Vilka vackra liljor och rosor du har! Hoppas du finner avkoppling i din fina trädgård trots omständigheterna.
  Jag läste i ditt tidigare inlägg vad besvärligt livet kan vara. Jag hoppas du får avlastning snarast! Och att ni hittar en bra lösning för din mamma så bäde du och hon får det drägligt.
  Ha det gott ändå :)
  Stina

  SvaraRadera
 18. Hej igen Mimi....

  Ville bara skicka ytterligare en kram till dig..... Har tänkt på dig och din situation de senaste dagarna.....

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera