fredag 30 juli 2010

Lite bilder ifrån växthuset

Nu har vi då äntligen kommit så långt att jag har kunnat lägga in lite saker i växthuset och sitta därinne och njuta! Jag är jättenöjd över att jobbet är gjort och att det blev i princip såsom jag hade tänkt mig.
Nu har vi ännu utvidgat planerna och har tänkt bygga en altan framför och på högra sidan av växthuset, där man kan sitta och njuta, genom att se in i växthuset.Observera tornspiran. En snilleblixt, gjorde om min trädgårdskula till engelskt växthus inspirerad tornspira!Golvet är jag inte riktigt du med, men vi får se i längden hur det beter sig.Så här ligger det, framför öppningen till min pallkrageträdgård.Någon frågade ifall jag målat det. Jo jag målade det i grönt, med en färg som fäster på aluminium. Fick stryka det hela två ggr, och det tog verkligen lång tid. Det var ganska besvärligt att komma in i alla springor i aluminiumprofilen med penseln.

Ännu vill jag visa en sista bild på mina vita liljor. En av dem gick av i blåsten, så den har jag inne i vas. Men ganska häftig blomning tycker jag nog.Hälsningar ifrån Ängesö!

18 kommentarer:

 1. Oj, varför är du inte nöjd med golvet? Det ser ju kanonsnyggt ut. Och tornspiran gjorde ju pricken över "i". /Knatten

  SvaraRadera
 2. Det blev otroliggt fint och bra. Golvet är ju jätte fint. Mysigt att ha det utanför pallkragelandet. Om mina planer går som de ska så SKA jag ha ett växthus nästa säsong. Går och funderar så mycket på grund, förankring osv. Men det löser sig säkert. Jag oroar mig för mycket ....Måste ändå fråga hur ni har förankrat ert i muren?? Jätte fin vit lilja. Kram

  SvaraRadera
 3. Det ser jättefint ut... å snyggt med den gröna färgen! Men vilket jobb att måla den...... gäller att vara uthållig..... Ser så vackert ut med din pallkrageträdgård framför och lilla bergsknallen bredvid.... Golvet var ju hur snyggt som helst... Det måste du se till att bli kompis med snarast :-)

  Ursnygg lilja med såå många blommor. Kanske nästan tur att en gick av så du kunde ta in kvist också.... Tur i oturen så att säga...

  Ha en skön helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Golvet är väl jättefint! Det blev snyggt grönt, passar bra tycker jag! Liljorna är lika frodiga som mina billiga Pirkka Pelargoner ;-)

  SvaraRadera
 5. Snälla, kan du inte ta bort din bokstavsverifiering!?

  SvaraRadera
 6. Hej Mimi!
  Så fint ditt nya växthus står därborta vid de vidjeinhägnade pallkragarna!
  JAg förstår att det varit otroligt mycket mer arbete med projektet än vad du nånsin trott från början... vilken tur att du fått så fin belöning för mödan, då!!
  Håll oss underrättade om hur golvet fungerar, med det där materialet mellan stenarna.

  Ha det gott! Hillevi

  SvaraRadera
 7. Ditt växthus går från klarhet till klarhet tycker jag, jag vill också ha! Jättefint är det verkligen och golvet är ju otroligt vackert, det har liv i sig. Kommer att bli ännu mera super med terass utanför.
  Din liljor är fantastiska! Helt underbara, kan tänka mig doften....mmmmmmm!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 8. det ser verklgien jättefint ut! Vilket jobb du har lagt ned, hoppas du nu tar dig tid att verkligen sitta och njuta, för det är du värd!

  SvaraRadera
 9. Det ser verkligen snyggt och rejält ut! Och golvet är ju väldigt vackert!!! Hoppas du nu verkligen tar dig tid och njuter av skapelsen!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Det ser jättefint ut alltihopa. Golvet tycker jag är jättefint ;)
  Skulle vilja ha ett växthus jag med...hemma i min lilla trädgård alltså...för att kunna sitta i mest...

  SvaraRadera
 11. Vilket mysigt, stort, snyggt växthus!
  Härligt att få lön för all möda ni lagt ner.
  Passa på att sitta och njut i det nu !
  Golvet och tornspiran är supersnygga!
  Ha det gott /Stina

  SvaraRadera
 12. Blev otroligt vackert och fint och golvet är urtjusigt. Snyggt!!!

  SvaraRadera
 13. Men oj, så stort och fint växthuset är och golvet ser supersnyggt ut! Blir perfekt med en altan utanför!
  Liljorna ser fantastiskt fina ut, otroligt häftigt med så många blommor!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 14. grattis! det är verkligen en dröm att ha ett eget växthus!

  SvaraRadera
 15. Vilket vackert och stort växthus du fått!! Golvet är jättefint och det kan du var nöjd över!
  Vilken blomprakt din Lilja bjuder på!
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 16. Vilket fint växthus du har fått, där kommer du att få många härliga och sköna stunder framöver. Golvet är ju jätte snyggt, passar så bra till den röd/bruna och gröna färgen på växthuset.
  //Cina
  Hittade din blogg via vildrosen.

  SvaraRadera
 17. Ett växthus kommer att förbli en dröm för mig, tillräcklig plats finns inte tyvärr. Ditt är jättefint, snyggt med grön färg. Miljön i din trädgård ser härlig ut. Och vilka liljor!
  Ha det gott!

  SvaraRadera