tisdag 4 maj 2010

Kurre på visit!På söndag hade vi ovanligare visit på Ängesö. I parker och städer överhuvudtaget så är ju ekorren en vanlig figur, men ute i skärgården ser man inte dem ofta. Där är de skygga individer som man nog vanligen inte får på bild. Denna stackare hade förirrat sig in mitt på tomten och blev av hundarna skrämd upp i den enda ensamma tallen som står mitt på min mammas gårdsplan.

Ibland har vi på bloggen erkänt synder såsom oskötta rabatter eller fula komposter mm.
Idag skall jag erkänna en ny sorts synd som defacto gav enbart positivt resultat.
På hösten köpte jag ett stort antal rosenbuskar och klätterrosor till kraftigt realiserade priser när plantskolorna så att säga slutade säsongen.
Nå, på hösten hade jag fruktansvärt bråttom, jag höll ju på att renovera och flytta växthuset och tre arma stackars klätterrosor hann jag aldrig gräva ner. De blev helt enkelt och ligga ute på backen invid mitt trädgårdsskjul den dagen då vi drog upp båten och åkte ifrån Ängesö den sista gången på hösten.
Nu på våren gick jag igenom hur vintern farit fram med rosorna och speciellt klätterrosorna som ju varit högt över det skyddade snötäcket fick jag klippa ner nästan till marknivå. Döm då om min förvåning när jag hittar de tre stackars bortglömda rosorna och de mår betydligt bättre än resten av gänget eftersom de helt och hållet varit gömda under snömassorna! De har gröna stammar och pigga små skott som väntar på att få börja växa i de gamla bladvecken. Hmmm, tydligen lönar det sig att vara slarvig ibland.

Nu är dessa mina tre stackars bortglömda rosor nergrävda!

6 kommentarer:

 1. Nämen sedär, då var det ingen synd, då var det tur.. :o)

  SvaraRadera
 2. Ojdå så det kan gå men tur att rosorna övervintrat ändå :)
  Söt liten ekorre vi har också några som söker mat här hos oss men dom får akta sig för våra katter...
  Ha en bra dag
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Ja ibland blir man förvånad och överraskad över vilken livskraft det finns i växterna!
  Såna växter som man minst av allt tror ska överleva vintern, dom växer och frodas!
  Fin liten ekorre!!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 4. Vilken solskenshistoria...jag köpte en massa lammöron på rean...de kom heller inte i jorden men det ser bara ut att vara en som klarat sig ;(( men jag får ju skylla mig själv.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig överraskning. Där ser man att man inte behöver va allt för nogrann. Du fick ju en bra bild på ekorren. Kram Anita

  SvaraRadera