fredag 28 maj 2010

Fredagsarbete

Jag känner mig som om en bulldozer åkt över mig! Jag kom ut till ängesö med 8 kvadratmeter platta stenar till växthusgolvet, ett lass som säkert vägde 500 kg. Sen åkte jag tillbaka till fastlandet efter 300 kg sand i tjugofemkilos säckar. Allt detta har jag släpat ifrån släpvagnen ner på bryggan, ifrån bryggan ner i båten och sedan upp på nästa brygga. Nog skall man vara lite galen för att frivilligt utsätta sig för dylika arbetspass. Sen kom familjen ut senare och undrade varför jag var på dåligt humör och allmänt småsur. Sådant som att det värker i kroppen på gamla morsan har de tydligen svårt att fatta!

Nåja slutklagat! Till roligare saker.

Det här gjorde mig gott att se när jag gick min trädgårdsrunda. Blå vallmon Meconopsis Lingholm har fått knoppar under veckan som gick.Lilla sibiriska vallmon har börjat blomma, den är alltid lika härligt söt.Purpurbräckan tycker jag är en härlig liten marktäckare.Vildapeln står i full blom. Den växer ovanför min hemliga trädgård som finns bakom vår lilla bod.Min frösådda akleja "Little lanterns" Blommar nu första året.Även denna blåvita som jag inte minns namnet på blommar.Några fantastiska tulpaner. Min väninna Eva gav mig dessa härliga bamselökar förra hösten. Blommorna är så omfångsrika att två av dem hade gått av pga. tyngden.
Dessa vita kronor mot den blå himlen påminner mig om Finlands flagga trots att jag inte är så väldigt fosterländsk.Återkommer med mera i morgon, nu är jag tvungen att gå och lägga mig raklång på sängen och försöka vila den här mörbultade kroppen!
Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Jösses vad du släpat och burit och dragit....då hjälper vilja och adrenalin bra.

  Vilken fin blå vallmo du har....den får mig att tänka på den jag hade när vi bodde i storstan, den var fin några år, absolut fantastisk. Färgen är så fel, liksom...ja, du förstår säkert vad jag menar. Men efter några år tog den liksom slut.

  Jag får skaffa en ny, nu när jag ser din blir jag sugen!

  Och så alla andra fina växter, visst är det härligt. Blommande fruktträd är speciellt!

  Ha det så gott och hoppas du inte förtagit dig!

  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Du håller kroppen i trim hör jag ;-) Visst är den sibiriska vallmon fin! Hade mycket av den när jag bodde i skärgården. Dina gula jättetulpaner är underbara, vet du vad de heter? Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. ojojoj...vilket slit. Men vill man riktigt mycketså orkar man ;))

  SvaraRadera
 4. oj, ja lite galen måste man nog vara..*ler* men fint blir det i växthuset! Och fina blommor har du redan som blommar!

  SvaraRadera
 5. Men ojoj vad du sliter! Du får vila dig lite nu! Härligt med knopp i blå bergvallmon! Så långt har inte mina kommit ännu! Jag längtar till mina ska blomma! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 6. Blå bergvalmo har jag inte vågat mig på ännu skulle ett år så frön men det bidde inget.
  Undrar om jag har en likadan akleja i min rabatt den där little lanterns den såg lite så där röd/gul ut när jag kikade på den häromdan. Få se när den slår ut.
  Ha det bra och slit inte ut dig för mycket :)
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Aj, aj, så du sliter och släpar på tunga säckar!! Men, så förstår jag så väl, det skall bli ännu vackrare på din Ängesö :)
  Fina blommor du bjuder på och bräckan är tacksam och bildas vackra tuvor.
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 8. Oj vad du jobbar på men vad fint det kommer att bli :) Mycket vackra växter. Kram

  SvaraRadera
 9. Men så du sliter och jobbar, men sen blir det säkert jättefint när du är klar med allt!
  Otroligt så mycket som blommar hos dig redan! Aklejorna har bara knoppar här!
  Den gula bamsetulpanen var superläcker, vet du namnet på den?? En riktig "vill ha" tulpan!
  På min bergvallmo syns inga knoppar än, får nog vänta ett tag innan den blommar!
  Ha en trevlig helg!
  //Margot

  SvaraRadera