onsdag 26 maj 2010

Lite till blomning på Ängesö

Förmodligen den sista buketten med gammaldags Narcisser plockade jag på söndagen. Doften är så underbar.Waldsteinian har nu börjat lite sprida sig under syrenbusken. Vad den heter på svenska kommer jag inte ihåg just nu.På hösten köpte jag dessa små härliga Grekiska Tulpaner. Varför de heter så, har jag ingen aning om. Ganska småväxta, förmodligen är de väl också Botaniska tulpaner, vad i världen det nu sen betyder. Gissar på att de inte är förädlade....Hundtandsliljan är också den planterad på hösten. Den står tillsammans med ett gäng tulpaner på ett helt galet ställe. Jag hade något så fruktansvärt bråttom med växthusflytten på hösten, så jag helt enkelt grävde upp ett fyrkantigt område mitt i gräsmattan bara för att få ner dem i jorden. Nå det syns ju inte på denna bilden, men jag bör väl försöka flytta den. Månne man skall göra det nu efter blomningen eller först i höst. Någon som vet??Jag har en låg konstig "buske" som tycks klara av det mesta, som blommar just nu. Jag har aldrig kommit underfund med vad det är för något. Nätt är den, men det vore ju trevligt att få ett namn på den också. Vet någon vad den heter??Päronträdet passade också på att börja blomma.

9 kommentarer:

 1. Tack snälla du för fina ord :)
  Håkan

  SvaraRadera
 2. De grekiska tulpanerna ser jättefina ut, och
  den gula liljan var riktigt vacker! Har ingen aning om vad din "konstiga buske" kan vara för nåt, men söta blommor har den!
  Ha det gott!!
  //Margot

  SvaraRadera
 3. Din buske ser bekant ut, ska kolla upp den. Idag har jag sökt dina krukor, inget tänkbart ställe här säljer dem. Mailade idag och frågade OM de har en Åländsk återförsäljare och VEM det är! Återkommer :-)

  SvaraRadera
 4. De gammaldags narcisserna är de finaste....
  Vet inte vad det är för buske, hoppas nån annan vet ;)

  SvaraRadera
 5. Ingen aning...
  jaså ni badar redan, härligt! Här känns det som om det dröjer ett bra tag till...

  SvaraRadera
 6. Det måste vara helt fantastiskt för dig varje gång du kommer ut till Ängesö när du välkomnas av så många vackra blommor! Spännande med växter som du inte vet namnet på, dags för lite detektivarbete? Eller, någon vet säkert, dock inte jag.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Läste ikapp lite på din blogg och fick då förklaring till varför du har så fantastiskt tidig blomning! Lyckliga du som kan bada redan!!
  Waldstenian heter waldstenia på svenska också och hundtandsliljan planterar du om på hösten, men vilken buske det är det går jag bet på. Känner visserligen igen blommorna, men kan inte placera dom.

  SvaraRadera
 8. Hittat återförsäljaren :-) Maila mig, adress på min blogg!

  SvaraRadera
 9. Härligt att få se dina underbara blommor. Vilken härlig färg på tulpanen. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera