lördag 8 maj 2010

Regnigt och kallt

Hela det här veckoslutet har varit förskräckligt vad vädret beträffar. Mina rabatter är så blöta att det bara plaskar i dem, och ändå har jag en sluttande backe och genomsläpplig sandjord. Jag har försökt trotsa regnet och åtminstone planterat perennerna som jag köpte.
Rosorna och träden får vänta på bättre väder. I ösregn står inte åtminstone den här entusiasten där ute och fryser.
Under varje litet regnuppehåll försöker man rusa ut för att göra någonting, bara för att konstatera att det är bäst att gå in tillbaka för nu öser det ner igen.
Jag har försökt bygga vidare på mitt staket som skall ge lite vindskydd åt min köksträdgård. Har lyckats fälla och kvista träden som behövs tillsammans med min man, men längre har vi inte kommit.Mitt växthusprojekt har inte heller fortsatt ännu. Men blommor växer där ändå!! Visserligen lite i misstag.Och hundar förstås. Sabrina ser lite ruggig ut, hon har den stora hårlossningsperioden på gång, och jag har inte borstat henne här på Ängesö, borsten är naturligtvis i Åbo....I rabatterna händer det inte så väldigt mycket i kylan, men denna röda lungört som jag fick i fjol av min väninna har börjat blomma, och visst är den ganska söt.Den här vivan ser lite ensam ut i rabatten, men den blommar i alla fall, vilken sort det är kommer jag inte nu ihåg.Jag har ganska många sorters påskliljor, pingstliljor och narcisser. Nu har den första med knallorange mitt börjat blomma.Pärlhyacinter tycker jag man inte kan få för många av.Också den här blåa sötnosen, (är det en porslinshyacint?) tycker jag om.

17 kommentarer:

 1. Röd lungört är ny för mig. Jätte söt. Gula påskliljor med orange i är såå fina . Har sett bilder nu på flera bloggar så den måste jag försöka sätta till hösten. Kul med växthuset. Och staket runt köksträdgården , va fint. Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så härligt när det äntligen börjar blomma i trädgården efter vintern. I fjol planterade jag vita pärlhyacintern så jag hoppas dom tittar upp snart och att man får njuta av blomningen.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Usch, vilket ruskväder det är, här är inte speciellt mycket roligare...kallt och lite regnigt, lite "novemberväder" över det är det allt.
  Vad gulligt det såg ut med de där påskliljorna, som har "bestämt sig" för att flytta in i växthuset så där på egen hand!

  SvaraRadera
 4. Efter vintern kommer den här våren. Några veckor kvar nu innan sommaren men det känns lite som vinter fortfarande.

  Färgerna djupnar i regnet riktigt vackra bilder. Synd att jag förstår hur kallt det är.

  SvaraRadera
 5. Nu väntar vi bara på värmen, så man kan njuta av all växtlighet

  SvaraRadera
 6. Burr. Det ser verkligen regnvått ut! Man är faktiskt rätt så beroende av vädret när man är ute i trädgården. Hoppas det blir sol nästa gång!!! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 7. brr ja du våren kom av sig även här nere,,regn rusk och kyla har även vi fått.
  Härligt med hund i växthus,,ser söt ut fast hon var lite oborstad,,det gillar min hund då jag glömmer borsten,,han tyckert bäst om att vara oborstad..
  Ha det gott kram MOnica

  SvaraRadera
 8. Oj vad det är blött hos dig! Igår regnade det hos mig också men idag är det uppehåll och inte så kallt! Den sista bilden tror jag inte är porslinshyacint. Kan kanske vara en vårstjärna! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 9. Vädret är bedrövligt... man undrar ju när det ska svänga och bli varmare!!Igår regnade det hela dagen här och var iskallt!
  Idag har senare delen av dagen varit lite skönare och varmare!
  Nu väntar jag på att mina vita pärlhyacinter ska börja blomma!
  Den röda lungörten ser jättesöt ut!
  Jag tror mer på vårstjärna när det gäller blomman på den sista bilden också!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 10. Vackra bilder du visar men den allra bästa är på Sabrina - en sån sötNOS!

  SvaraRadera
 11. Ja hu här är det också ruggigt väder. Inte så regnigt precis men kallt. När ska vårvärmen komma?
  Vackra bilder bjuder du på i alla fall! =D
  /Marie

  SvaraRadera
 12. Regn och rusk kan få den mest inbitna trädgårdssjälen att dra sig inomhus, det finns gränser på vad man klarar.... Dina blommor är väldigt fina i regnstänket. Den röda lungörten ser jättefin ut. Själv har jag bara den vanliga blå/rosa.

  Tack så mycket för besöket hos mig och de goa kommentarerna!

  Ha det så jättebra och hoppas att solen visar sig snart!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 13. Tänk att ni haft så mycket regn! Här är för TORRT! Jag får vattna i rabatterna, mina småplantor håller på att torka bort. Måste se till att få fram vattenslangen så jag slipper konka tunga vattenkannor... Phu!

  Så många fina lökväxter du har! Jag är smått irriterad på mina. Köpte (trodde jag) gammaldags pingsliljor i höstas. Nä. De ser ut som ljusa påsklijor. Visst är de fina - men INTE som jag tänkt mig. Men det är ju som vanligt när jag planterar nåt..! ;) Hur som helst så njuter jag av dem i alla fall och får skaffa nya GAMLA pingslijor till hösten (eller - försöka IGEN kanske man ska säga...)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Vilka fina bilder. Och alla motiv har vackra regndroppar på sig. Men det tycker jag är synnerligen tjusigt!
  Vi får hoppas att det kommer lite värme till oss alla snart. Här är inte särskilt varmt här heller.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Hej Mimi!
  Ja, usch för regn och ruggigt väder, det har vi minsann fått tillräckligt av nu och hoppas nu på fina varma dagar som skulle göra gott för grönskan och sätta fart på alla perenner.
  Sött med vattendroppar på bilderna :)
  Trevlig helg! / Bea

  SvaraRadera
 16. Det ser ju ut som om din trädgård kommit lite längre än vad min har gjort här. På Öland var det dock betydligt mer som blommade och i tisdags kväll satt vi på en altan utmed havet på restaurang och åt - det du!
  Fast dagen efter var det svinkallt och regn igen naturligtvis!!

  SvaraRadera
 17. Lungört är vacker. Den finns i så många blom och blad färger. På nära håll är blommorna nästan genomskinliga - gillar dem verkligen!
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera