torsdag 20 maj 2010

Jag har usel karaktär!

Jag besökte idag handelsträdgården tillsammans med en väninna. När vi gick in sade jag till henne att idag skall jag inte köpa något för jag har ännu lite oplanterat och måste dessutom jobba med annat när jag kommer ut till Ängesö.
Jag klarade perennerna, jag klarade rosorna, men sen.....såg jag denna, och då var jag såld!
Se på rosenmandelns små blommor! Underbart nätta.Det latinska namnet tog jag också kort på, eftersom det så ofta uppstår förvirrande situationer angående namnen. Susie poängterade detta för mig i kommentarerna till mitt föregående inlägg, och jag instämmer till fullo.I morgon bär det iväg ut till Ängesö igen, och då skall denna lilla skönhet i jorden.

8 kommentarer:

 1. Jag förstår dig, trädet och framförallt blommorna var oerhört vackra! Och visst finns det alltid plats för lite till ;)
  Har du det lika varmt och skönt, otroligt vilket sommarväder i maj!!
  Ha ett trevligt veckoslut på Ängesön! /Bea

  SvaraRadera
 2. Åhhh så sött! Jag förstår att du inte kunde motstå en sån skönhet!
  Ha det så fint på Ängesö! / Irene

  SvaraRadera
 3. Du är nog inte den enda som har usel karaktär...om nu det är till någon tröst...fast inte behöver man väl tröstas efter att ha införskaffat en så vacker växt ;)))

  SvaraRadera
 4. Hur i all världen kan man gå in till en plantskola och mena att man inte köper nånting tänkte jag när jag läste ditt inlägg men så såg jag ju att mandeln följde med dig och blev lättad :)Enormt söta blom.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Du är inte ensam om det fenomenet, tror inte jag lyckats besöka en plantskola utan att köpa nåt! Förstår att du föll för Rosenmandeln, blommorna är ju helt ljuvliga!
  Ha en skön helg!!
  //Margot

  SvaraRadera
 6. Ajaj, inte falla för frestelser på detta vis!!! Men, det var kanske tur, du kommer nog att få mycken glädje av prunusen!! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Man ska inte ha karaktär när det bäller blommor. Då är det bättre att man säger man har bra karaktär när det gäller att inte äta godis eller dricka öl, om man nu klarar det=))). Är man på plantskola eller liknande måste man bara ha nåt med sej hem. Den du fick med dej var ju kanonvacker förståss så jag förstår att du hade dålig karaktär där.
  Ha en skön helg på Ängesö o hoppas ni får bra väder. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Förstår dig precis. Precis när man malligt tror att man är utom fara så hoppar dom fram .
  Dom där rosenmandlarna är bedårande och så här långt har jag haft karaktär på den. Har inte vågat riskera något genom att dofta på dom.

  SvaraRadera