lördag 22 maj 2010

Vått+en veckas värmebölja=explosion

Det är helt otroligt hur mycket rabatter kan förändras på fyra dagar. Jag åkte härifrån på måndag förmiddag och kom tillbaka på fredag eftermiddag. Under den tiden har plötsligt alla pioner, vallmon, akvilejor mm fått knoppar. Löjtnants och Fänrikshjärtanen börjat blomma. Narcissblomning bytts ut mot tulpanblomning. Träden är översållade av vita och rosa blommor, ifrån att ha haft minimala musöron.
Börjar med att visa de vackraste tulpanerna!
Den här vet jag t.o.m namnet på, den heter princess IreneVårrabatten under hemliga trädgården är nu som vakrast. Här har jag olika primulor mm.Där finns bl.a. Nejlikrot som nu börjat få lite omfång. Tycker att färgen inte är så tokig.Av de perenner som jag köpte på höstens rea tycker jag Sockblomman är ganska rolig. Visste egentligen inte alls hur den skulle se ut!Av vårens nykomlingar är jag glad att jag äntligen fick min Lunddocka. Den är ju så otroligt vacker! Både bladen och blomman är ena riktiga höjdare. Nu hoppas jag ju att den skall trivas i rabatten som jag har planterat den i.

Pappas Rhododendron har även den börjat blomma. Jag är egentligen ingen stor vän av dem, men den här ljusröda tycker jag nog ganska bra om. (Min pappa är död sedan flera år och jag sköter trädgården i sin helhet idag eftersom vi egentligen har gemensam gårdsplan och mamma pga. demens inte gör något.)

Här finns hur mycket blommande växter till, men nu skall jag gå och sussa. Vi har klippt nästan alla gräsmattor idag, förutom att jag rensade ett par rabatter i förbifarten, och nu är jag definitivt trött.
Hälsningar ifrån ett blommande Ängesö!

8 kommentarer:

 1. Ja, tänk vilken växtkraft det är. Du har så jätte mycket fint. Lunddocka är helt ny för mig. Väldigt söt. Sockblomma har jag hört talas om men aldrig sett . Söt även den. Nejlikrot fick jag en förra året på trädgårdsföreningens växtbytardag. Så den ser jag fram emot. Kram

  SvaraRadera
 2. Nejlikroten färg är jättefin tycker jag...har haft några men de trivvdes nog inte...

  SvaraRadera
 3. Du måtte ha det väldigt vackert på din Ängesö, av dina vackra blomster att döma.
  Suck...det finns en hel hög med "vill ha" växter och Sockblomman har jag sneglat på, men inte haft en chans ännu i år att besöka ngn plantskola.
  Ha en fin Pingstdag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig sockblomma. http://hannelesparadis.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. ...WOW - vad otroligt mycket fint du har som blommar! Det är otroligt vad lite regn och sen värme kan göra.
  Här har det "bara" varit varmt och soligt, så jag har faktiskt varit tvungen att vattna i rabatterna. Men idag så regnar det äntligen! Tyvärr just den dagen då vi INTE skulle jobba i trädgården, utan vila oss lite samt åka till andra sidan ön för att köpa färsk lax inför väninneinvasionen i morgon. Skall också försöka besöka Annli som var med på resan eftersom hon ska ha en av våra "frölingsbytardagar". Även om just jag inte har några fröplantor så kan det vara kul att träffas. Vi får väl se, vad man har lust med.
  Oj, nu så skiner solen igen. Härligt! Då är det väl kanske dags att ge sig av - eller kanske först gå ut och kolla vad som blommar och fota lite. Har ju inte riktigt haft tid med det i veckan!!

  SvaraRadera
 6. Hej :-) Jag har blivit tipsad om din blogg av en gemensam besökare, och nu förstår jag varför hon ville att jag skulle titta in här! UNDERBARA bilder :-) Din vita Rhododendron heter "Cunninghams White" och är en av mina favoriter, blommar tidigt och rikligt! Hälsningar från ett regnigt Mariehamn och Åland

  SvaraRadera
 7. Vilka fina blad lunddockan hade. Börjar tycka att blad är viktiga. Dom har man ju längre än själva blomman för det mesta.
  Sockblommorna är speciella. Gillar dom.

  SvaraRadera
 8. Kommentaren försvann, så jag försöker igen!
  Vackra tulpaner! Sockblomman ser häftig ut, helt ny för mig! Lunddockan är riktigt vacker, är på min "vill ha lista"! Måste nog testa om den trivs här hos mig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera