lördag 15 maj 2010

Sommaren kom med en enda smäll!

Äntligen!! Jag har njutit och stått i med plantering, rensning, gräsklippning mm.
Vårvärmen hoppade ifrån värsta ruskväder till den mest otroliga värmebölja. Både naturen och jag behövde det verkligen.
Naturen har formligen exploderat, i rabatterna så nästan "ser" man hur det växer.
En ny favorit är balkansipporna som jag fick på hösten i utbyte av Ruben. Tack för en fantastisk blomning som jag nu njuter av i rabatten kring gingkon. De är utsökt vackra.


I "den hemliga trädgården" har primulorna verkligen kommit igång.Den vanliga gula har jag alltid önskat att skulle etablera sig här på Ängesö, och nu verkar den faktiskt ha gjort det för det finns små plantor också lite här och var utanför rabatterna.De blåa bollvivan är helt läcker!Lite gudomlighet har jag också i rabatterna. Tolvgudablomman är otroligt läcker.Jag har ett verkligen långt förhållande till Kungsängsliljan. Jag minns att min mamma försökte få dem att klara sig här på Ängesö när jag var barn. Felet var ju bara det att hon inte riktigt var en trädgårdsmänniska, utan trodde att högt gräs omkring var en utmärkt miljö för dem. I snårena försökte vi sedan se ifall de skulle ha kommit upp. Under lite mer kontrollerade omständigheter, såsom trädgårdsrabatter är saken betydligt lättare.Jag måste ju bara visa mina vita pingstliljor. Jag tycker de är ganska vackra. Jag har ett enormt bestånd av dem.Tigerrandiga tulpanerna har idag öppnat sig. Roligt med lite starka färger efter vintern!Fjärilarna kom med sommarvärmen! Det har vimlat av dem i trädgården. De här gula som satte sig bland med påskliljorna har jag inte lagt märke till förut.Hälsningar ifrån ett varmt och underbart Ängesö!

6 kommentarer:

 1. En sådan blomsterprakt, med alla de blomster, du har!!! Roligt att du gillar balkansippan, hoppas dock att det blev i lite olika nyanser. De kommer att sprida sig, sakta men säkert!
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Så härliga bilder, älskar vår- och försommarblommornas knallfärger! Det behövs efter en lång vinter.
  Underbart med värmen, det har vänt även här fast inte alls med de höga temperaturer som ni har i öst. Ännu... =))

  Ha en fortsatt trevlig helg!
  /Marie

  SvaraRadera
 3. Så mycket som blommar hos dig redan. Här har bara bollvivan slagit ut men lökväxterna låter ännu vänta på sig.
  Vi får bara njuta nu av denna häliga sommarvärme.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jag har förstått att ni har fått sommar "norrut". Här har mest varit regnigt och kallt, men i går eftermiddar hade vi några korta stunder av sol och då blev det varmt.
  Vilken härlig blomsterprakt du har på din ö. Förstår att du njuter. Just det där med lökväxter i gamla trädgårdar är ofta så fint. De gamla sorterna var väl mer villiga att sprida sig.
  kram Anette

  SvaraRadera
 5. Så härligt att det blommar...jag förstår att du tycker om den vita pingstliljan...den är jättefin. Hos mig är det ingen sommarvärme precis...snarare regn och rusk ;( men det blir väl bättre....

  SvaraRadera
 6. Mmm.. så mycket härligt som blommar nu, solen lyser med sin frånvaro här men varmare har det blivit och det är jag himla glad över. Idag ska jag nog ut och greja igen.. finns så mycket som jag vill göra och dagarna går så fort.. =)). Kram/Moa

  SvaraRadera