lördag 29 maj 2010

Ny rabatt i pallkrageträdgården

Jag vill ha klematisar som klänger på staketet av videvidjor. Samtidigt har jag ett tulpanträd som jag inte riktigt visste var jag skulle placera. Så jag beslöt att gräva till en hel rabatt längs med kortsidan av staketet.
Jag hade fått tre rullar med rabattkant i form av halverade träklabbar av min syster. Så nu beslöt jag mig för att använda en för att få till en lite upphöjd rabatt.
Inte vet jag nu hur snyggt det blev, men sen när klematisarna klänger där tror jag nog att det blir helt bra. Jag hade också några Queen Elisabeth och Peace rosor som jag grävde ner i den nya rabatten.Tulpanträdets blad är nog så fantastiskt snygga att trots att trädet knappast någonsin blir ett stort träd här, så tror jag att jag kommer att njuta av det.Se vad jag hittade på min klätterhortensia! Små men naggande goda.Hjärtan på rad har mitt Löjtnantshjärta producerat.Tulpanerna China town blommar. Jag tyckte så mycket om dem i fjol att jag köpte nya för säkerhets skull och planterade dem på ett annat ställe. Det visade sig vara totalt onödigt, förra årets kom snällt upp och blommade med lika fina stora blommor som i fjol. Alla andra tulpaner som var fjolårets hade minskat radikalt i storlek.Ormöga och Kaukasisk förgätmigej är väldigt lika. Förgätmigejen är snäppet högre.Mina poetnarcisser av riktigt gammal stam blommar. De doftar så otroligt gott. Jag har plockat in en stor bukett och njuter av att hela köket doftar härligt.Det här är förövrigt Virgo, en helvit vacker ros enligt Lidls förpackning. Månne jag är färgblind???Denna skönhet ;) är Queen of England, en rosafärgad klätterros ifrån Lidl. Ännu mera färgblindhet tydligen.....Den sista av Lidlrosorna borde också vara rosafärgad, den har knoppar. Det återstår att se vad för färg de behagar vara. Jag gissar på samma röda färg som de två övriga.
Det måtte vara intressant att välja vilka man packar in som vita, rosa, eller gula om man packar rosor för Lidl. Det är bara att ta vilken skitros som helst och sedan packa in dem i intressanta förpackningar!!
Godkväll ifrån ett ruggigt och regnigt Ängesö.

10 kommentarer:

 1. Nej men Mimi, en ny rabatt! Så ska en slipsten dras, vad ska man med en massa gräsytor till? Snyggt med det flätade, hoppas nu att klematisarna tar sig och blir riktigt fina. Men det kan nog ta några år! Men vi trädgårdsmänniskor är ju i regel utrustade med tålamod!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Härligt med ny rabatt,,och tulpanträd spännande,,tålamod är helt ok! Jag planterade ett Sibolditräd idag trettio cm högt,,hmmm! frösått,,av en vän ,,värt att vänta på! Min man fattar inte tjusningen med det.
  ha en go söndag kram Monica

  SvaraRadera
 3. Så fina blad på tulpanträdet. Bra när man har plats för fler rabatter.
  Verkar inte som att man ska handla rosor på lidl ;)

  SvaraRadera
 4. Tulpanträd övervintrar det hos dig? vore kul om det gjorde det här hos mig också men jag tror inte det.
  Härliga foton av blommor!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Härligt med en ny rabatt! Ja du...lidlrosorna kan nog bli lite vad som! Jag har själv köpt och de blev inte alls som förpackningsbilden! Så vill man bli överraskad ska man handla plantor där :)
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 6. Grattis, du har vunnit min lilla tävling!
  Du hittar min mailadress på min sida så att du kan skicka din adress!
  Ha en skön mors dag önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Jag undrar vad du fått :-) för Virgo är en vacker VIT ros!? Jättefina bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 8. hm, inte kul att få fel färger när man köper blommor, ta med kort till affären och kräv pengar tillbaka!
  Va kul med en ny rabatt! Om det bara inte var så jobbigt att gräva skulle det bli många fler rabatter här...det börjar ju bli fullt i rabatterna nu...;o)

  SvaraRadera
 9. Åh så fint du har det! Nu är det underbart ute, man vill ju knappt gå in för att äta! Tulpanträd - wow så häftigt!

  SvaraRadera
 10. Så härligt med en helt ny rabatt! Tulpanträd, det låter spännande, lite exotiskt! Kul att det klarar sig hos dig! Nu har tulpanen China Town hamnat på min "vill ha lista", ska försöka hitta den till hösten, den är superfin!
  Så fin narcissen är!
  Blommor man köper från Lidl blir sällan det man tror, det har jag också varit med om!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera