fredag 30 april 2010

Äntligen på Ängesö!

I går kom vi då hit ut med förbindelsebåten. Vi hade äntligen köpt en sprillans ny och fin släpvagn! Glädjen över att den är ny var relativt kortvarig. Förhållandena på Ängesö är inte direkt perfekta för en släpvagn. Första problemet är att få den iland ifrån förbindelsebåten. I all sin vishet byggde sjöfartsverket i Finland en alldeles för låg brygga för tjugo-trettio år sedan, så nerförsbacken till bryggan är otroligt brant (vid lågvatten når inte båtens ramp ens ner till bryggan), igår blev det bara ca 20 cm luft emellan. Nå vår fyrhjuling som väntade på bryggan lyckades ta sig upp på båten efter kärran, men när den skulle därifrån så fastnade vagnens baksida i rampens räffliga mönster, så nu har vi en ganska böjd och ful släpvagn. Sen fortsatte färden på vår förfärliga skogsväg. Så mycket vatten som samlats till lervälling på de sanka ställena i skogen har vi sällan varit med om, så nu är den dessutom genomlerig.
Se vårt lass, som en sann trädgårdsentusiast så hade jag bl.a. tjugo säckar trädgårdsjord med mig.Trädgårdsrundan gav för handen att läget är någorlunda under kontroll. Mycket har kommit upp, det mesta verkar vara vid liv.
Rosorna kommer jag att vara tvungen att beskära ganska hårt.
Den allra största glädjen skänkte mig denna lilla blomma!Luktviol Odorata, frön sådda hösten 2008. En liten nätt grupp har jag av dem!

Blåsippan i rabatten blommar naturligtvis också nu. Det finns förstås ganska mycket av dem ute i skogen, men jag tycker det är extra roligt att ha några i rabatten.Dessa lökar tror jag att jag fick av Ruben, säker är jag dock inte, för på hösten hade jag så otroligt bråttom att plantera allt så vart jag planterade vad kommer jag inte ihåg, trots att jag i "princip" för en trädgårdsdagbok.....
Oerhört vackra oberoende, vad månne de heter???Botaniska tulpanerna är trevliga vårvänner!Denna gula sippa vet jag inte heller riktigt vad det är, den verkar vara lite stängd pga. det urtråkiga vädret.Och verkligt många små sorter av snödroppar finns det ju, denna tyckte jag var väl värd att föreviga.Och inte är den här så dum den heller!Jag hoppas innerligt på lite bättre väder, dels så skall vi ha ut vår båt, och dels så vill jag ju arbeta i trädgården. Jag försökte trotsa vädret just före jag förevigade blommorna i det här inlägget, men fingrarna blev så iskalla att jag gav upp och kom in en stund. Nu skall jag försöka på nytt!!

8 kommentarer:

 1. Tänk vilken känsla det måste vara att få komma ut efter en lång vinter och få se allt som kommit upp. Ha nu en trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det måste vara att komma iväg och upptäcka alla dessa blomster.

  Scillan på slutet har jag sett i mängder i annars bruna rabatter och tänker skaffa lite sånt att peta ner i några krukor på hösten.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det måste va att komma ut där igen, efter en hel lång vinter! och vad mycket blomster du redan har därute. Men jag förstår att det finns en del att göra, och att du vill igång!

  Hur är det nu igen, bor ni därute hela säsongen eller är det helgerna som gäller?

  SvaraRadera
 4. Helgerna och hela sommaren. Dessutom på hösten oftast mitt i veckan strödagar. Känner mig inte som sommargäst fast jag i princip är det. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 5. Äntligen! =D

  Den ljusvioletta lökväxten på fjärde bilden kan vara en vårstjärna och på den allra sista bilden kan det vara en porslinshyacint. Det är i alla fall inte scillor för de har blått frömjöl.

  /Marie

  SvaraRadera
 6. Ja, det var inget litet lass du hade med dig i släpvagnen! Skönt att ni kom fram till Ängesö trots allt strul!!
  Måste vara härligt med alla vårblommor som hälsade dig välkommen!
  Blomman på sista bilden liknar exakt min porslinshyacint!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 7. Såg att du fått svar om blommorna. Vårstjärnan har jag både i blått och i rosa. Porslinshyacinter har jag med satt en påse av och nu har jag massor, men det är helt ok! Dom vissnar ju trots allt ned ganska fort. Snödroppar är ju också jättefint och finns ju i massor av fina varianter. Men snödroppar trivs inte så bra hos mig.
  Jösses, vilket lass och tur att ni kom fram till slut trots allt strul!
  Nu har ni hela sommaren framför er på ert vackra Ängesö! /Anette

  SvaraRadera
 8. Vilket äventyr att ta sig till Ängesö! Hoppas allt slutade väl, både med vagn och annat!
  Det var (tror jag) balkansippa du fick av mig, men helt säker är jag inte. Däremot har jag stenkoll på dina dahlior. De kommer så sakteliga!
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera