söndag 18 april 2010

Experiment (galenskap)En viss sorts galenskap bor det nog i mig. Jag planterade idag i hinkar med mirabilis, anemoner och rosor. Experimentet ligger i att de inte har utrinningshål, utan jag får försöka balansera vattentillförseln väldigt noga. Jag tänkte att detta skulle vara det suveräna sättet att föra ut växter till landet med bil och båt, vilken lyx med handtag!
Rosorna förövrigt, fyra sorter köpta på lidl för knappt ingenting. Har någon av er erfarenhet. Duger de till något? Köpte en klätter- Queen of England och en vanlig dito. En gul O meilland och en vit Virgo.
Övriga saker som jag planterat är papegojliljor, favoriterna ifrån ifjol!
Dessutom så lyckades jag faktiskt så en sats fröer som skulle sås inom mars-april. Det ni, det tycker jag var duktigt. Jag hade faktiskt tänkt låta bli, men eftersom allt eljest också var fullt med mylla så blev det faktiskt av!

10 kommentarer:

 1. Smart tänkt med hinkarna. Tror nog inte växterna tar någon skada och att dom mår bäst av att du har en hel rygg.
  Klart att man kan så lite när man ändå liksom är i farten, tänkte samma sak igår när jag skulle få en ynka grodd i jorden.

  SvaraRadera
 2. Men se där, då fick du ner lite fröer ändå.. :O)
  Det går nog bra med hinkar utan hål, bara man har koll så.

  SvaraRadera
 3. Har inte köpt några rosor från Lidl, men däremot en klematis! Den växte väl lite första sommaren, men fick inga blommor! Sen har den aldrig visat sig mer!
  Men det kostar nästan inget att försöka med deras växter,och det kan gå bra, lycka till med rosorna!
  Ha det bra!!
  // Margot

  SvaraRadera
 4. Roligt med så många sorters rosor. Perfekt att forsla dem i hinkar. Jo, jag köpte ju en ros på Lidl en gång men den tog sig inte . Men det kan ju bero på mig, den fick dålig skötsel. Värt att försöka när de är såpass billiga där. Beundrar din header så mycket varje gång jag kikar in hos dig. Kanon snygg. Kram

  SvaraRadera
 5. Kul att du fått till ett smart sätt att forsla dina växter. Ser rosrötterna fräscha ut så ska det säkert gå bra - trots att dom är köpta på Lidl!

  SvaraRadera
 6. Jag tror nog att det går bra med hinkar de behöver ju inte så mycket vatten fukten finns ju i jorden om du har vattnat vid planteringen.

  jag har ochså några frösortr som skall ner i jorden men de får vänta ett tag till för de växer så snabbt.

  Ha en fin dag
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 7. Förra året köpte jag 3 rosor på Lidl och en klarade sig till blomning och den blev inte alls som bilden visade. Men den blev rätt söt ändå och jag såg att den klarat vintern. Så du får vara beredd på att dom inte blir som du trodde! men det är ju kul att chansa lite när dom är så billiga! Ha en skön kväll! / Irene

  SvaraRadera
 8. Det där var väl ett jättesmart sätt att frakta rosor som du kommit på! Spännande med lite oprövade sorter. När de är så billiga så kan man ju gott chansa lite.
  Hoppas att du snart kan komma iväg. Jag längtar efter bilder! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 9. Hoppas du la leca grus i botten på hinkarna då är det ju lite drenering...
  Så du fick lite frön i alla falla, tänkte väl det att en vår utan frön är väl ingen bra vår heller :)

  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 10. Galenskap tycker jag inte att det är utan ett väldans bra sätt som underlättar för dig. Ang att köpa rosor på Lidl etc har jag hört bara negativt om men lyckas man så är dt ju kanon med tanke på priset.
  Ha det gott
  Susanne

  SvaraRadera