fredag 16 april 2010

Omplantering

Jag riktigt skäms för att erkänna det, men jag har alltså inte sått ett endaste ett frö i vår! Under de tre senaste månaderna har vi renoverat köket och gästrummet, och dessutom bytt golv i hela lokalen. Det här gjorde att plantering av små frön helt enkelt blev lite för mycket i den allmänna röran.
I stället har jag satsat på att köpa små färdiga plantor av pelargoner, fuchsior, begonior mm. förutom alla knölar och rötter som jag köpte på mässan.
Nu har jag i varje fall äntligen fått även köket under kontroll och jag passade genast på att plantera om alla små plantor i lite större plastkrukor.
Rötterna, lökarna och knölarna skall jag försöka göra nåt åt i morgon.
Ni ser även lite delar av vårt nyrenoverade kök!
Här ligger alltså ännu påsarna som jag skall ta hand om i morgon. Jag har köpt hinkar att plantera diverse knölar i. Få se hur det artar sig sen.'

8 kommentarer:

 1. Ja, det kan bli för mycket ibland och då är det väl en lycka om man förstår att låta bli och lägger tid på att göra påbörjat projekt färdigt och inte stressar med små frön :)
  Tur att det finns små stickling plantor och framförallt färdigt uppdrivna sommarblommor.
  Ha en trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha mycket trevligt i påsarna som väntar på ditt omhändertagande! Så du har ju ändå en hel del att pyssla om, se hur de växer, och så småningom få glädje av i trädgården!! Och, ännu är det inte för sent att så några fröer. Ringblomma, Cosmos, Luktärtor och diverse annat kan man ju så direkt i rabatterna, men de kan ju också förgros för snabbare blomning.
  Kan berätta att 3 utav de dahliaknölar jag fick av dig redan tittar upp ur jorden. Det ska bli så spännande att följa dem. Det är ju något särskilt med dem eftersom de kommer från Ängesö och har sin alldeles speciella historia. Är inte säker på, om jag fick fler än 3 knölar, minnet (och dokumentationen)är inte det bästa. Så eventuellt upptäcker jag ytterligare någon knöl så småningom.
  Ha det gott och grattis till ett nyrenoverat kök!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Allt har sin tid och renovering är det alltid mycket jobb med!! Ibland är det väldigt skönt att köpa färdiga småplantor! Dina ser jättefina ut! Och grattis till ett nyrenoverat kök!
  Jag har också en kartong med lökar och knölar, beställda från Odla, som jag borde få ner i jorden!
  Ha en skön och trevlig helg!
  // Margot

  SvaraRadera
 4. Vilken tur du har som inte har sått några fröer!!! Jag har ju sått allldeles för mycket o nu vill jag bara ha ut dom. Nästa år lovar jag att det inte ska bli några frösådder. Det kan ju faktiskt räcka med att plantera om pelargonerna som man har. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Jag har sått mindre frön i år än vad jag brukar men i fjol blev det så många att ta hand om med en gång så vi ska se nu om det här bra mängd:) Har också köpt en del sticklingar.
  Det är härliga tider i antågan men här snöslaskar det nu, inte kul!
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Vilket pyssel du ägnat dig åt.
  Ibland är det klokare att inte så utan satsa på "färdigt".
  Du är klok.

  SvaraRadera
 7. Jag önskar nästan att jag gjort som du - inte sått något alls. Dels så var jag sen med att så (bara för en vecka sedan) och REDAN så ränner de små kräken iväg och ser rangliga ut. Suck ja. Sen brukar de stanna i växten när man väl tar ut dem - och så börjar de blomma lagom till frosten..! ;) Nåja. Det blir nog bra. Ska direktså vallmofröerna jag fick från dig senare i vår.

  Däremot så är jag tyvärr tveksam till om Poetnarcisserna klarat vintern. Det är tomt där jag planterade dem... :( Tråkigt - det borde ha varit en bra plats! Men de kanske kommer, vem vet. :)
  /Gunilla

  SvaraRadera
 8. Inte behöver du skämmas inte...då fick jag ju skämmas varje år, har ännu aldrig försått något endaste litet frö... :O) Det lär nog blommma i din trädgård i år ändå tror jag!
  Och fint kök har du fått istället! Inte illa!

  SvaraRadera