måndag 13 juni 2011

Vårens växter 2011

Denna vår har varit så otroligt hektisk att jag inte hunnit skriva blogg överhuvudtaget. Jag tänkte därför börja mitt bloggande med att gå lite bakåt i tiden och visa de vackraste växterna som våren hade att visa här på mitt älskade Ängesö.
Den absolut överlägsna ettan av alla var nog Rosenmandelbusken. Den köpte jag förra våren och då var det kärlek vid första ögonkastet. Jag kan lugnt säga attt den varit ett gott köp. Busken har vuxit ordentligt på ett år och blomningen var fullständigt hänförande.På nära håll ser blommorna ut såhär.Den andra stora glädjen har varit Magnoliaträdet som har förärat mig med kanske fem blommor. Den sista blommar nu, men är redan ganska ofräsch. Jag har p.g.a. älgfaran haft den instängd i en bur över vintern, så tyvärr är bilden dålig.Tolvgudablomman som jag trodde dog i fjolsomras dök helt oväntat snällt upp i rabatten. Den blommar faktiskt ännu.Denna kombination tyckte jag var fin. Den tidigt blommande Viola odorata och vårlöken. Jag tror detta var fotograferat riktigt i början av maj.Det här var en liten tillbakablick vad som hänt i maj. Nästa inlägg skall väl handla om nutid. Lite spännande saker har väl hänt här hos oss. Bl.a. så är altanen runt växthuset nu klar och i flitig användning. Få se vad jag väljer att skriva om i morgon.
Sommarhälsningar ifrån Ängesö!

8 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till bloggvärlden:-))

  Så snygg den är rosenmandelbusken. En " vill ha "växt.

  Må så gott och jag ser fram emot nästa inlägg..

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Kul att få ett livstecken ifrån dig! rosenmandelbusken var ju bara för underbar!

  SvaraRadera
 3. Gott att du är tillb. så man kan få njuta dina fina blommor.
  Rosenmandeln är såå underbar.. Har haft ett Rosenmandel som ett litet träd, men det blev inte så lånlivat. 3 år tror jag.Man skulle kanske satsa på en buske istället?? den var så söt.
  Kam Ninne

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Trevligt att läsa dina inlägg igen!
  Så vacker buske du visar med skira rosa blommor.

  Vill också berätta att Tolv Apostlaliljan har knopp :)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 5. hej å välkommen tillbaka!
  tänkte just här att snart börjar du väl vistas mest ute på ängesö! =)
  rosenmandeln är helt underbar. jag har i brokärr ett träd som är tre meter högt och nästan två meter i omkrets, ca 15 år gammalt som blommar med mörkcerice färgade blommor! helt underbart då det blommar!
  ha de bra
  susanne

  SvaraRadera
 6. Hej Mimi!
  Tolvgudablomman ser väldigt trevlig ut!!
  Vad kul att du är tillbaka med förhoppningsvis många inlägg från Ängesö!! Kan berätta, att pionerna jag fick av dig lever och har hälsan och har vuxit till sig, men några blommor är det ännu för tidigt för, men kanske nästa år.  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Tervetuloa blogimaailmaan!
  Ruusumantelisi ja magnoliasi ovat huikean kauniita.
  Olen ostanut muuutama vuosi sitten magnolian. Se sinnittelee, mutta yhtään kukkaa se ei ole tehnyt.

  SvaraRadera