söndag 26 juni 2011

Pionfeber

Äntligen efter fyra år blommar då min gula Itoh-pion Yellow Crown. Fyra blommor har denna gula pion. Efter två år var jag tvungen att flytta den, eftersom växtligheten omkring den skymde hela växten. Tydligen blev den rätt nöjd med den nya platsen eftersom den då nu faktiskt blommar! Visst är det spännande när man väntat så länge!Denna borde enligt mina anteckningar ha varit primevere, men är nog helt tydligt en Buckeye Belle. Vet inte hur en pionfirma lyckas skicka så totalt fel! Väldigt iögonfallande och stilig är den nog ändå!White Wings tycker jag är väldigt fin! Den har blivit en enorm planta på bara ett par år.Paeonia officinalis är ännu större än white wings på lika kort tid! Riktigt stilig.Monsieur Jules Elies planterade jag på hösten, så tre blommor första året känns riktigt lyxigt.Och sedan en något osäker artbestämning, jag tror att detta är Show Girl. Det är en av de otroligaste pioner jag sett. Blommorna är väldigt olika, och bleknar till nästan vita med tiden. Härligt rufsiga!!!'Dessa pioner beslöt sig för att blomma under midsommarhelgen, vilket jag tycker var väldigt lämpligt! Nu väntar jag ännu på ytterligare flera sorter.

Pionhälsningar ifrån Ängesö!!

8 kommentarer:

 1. Itoh-hybriderna är verkligen fina. Roligt att den trivdes bättre med sin nya plats! Här är pionblomningen nästan slut.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. WOW...vilka vackra Pioner! Den mörkröda föll mig speciellt i smak :)
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga Pioner. Man bara njuter. Förstår att det passade ypperligt att få dem "serverade" som misommarblomster.
  Ha det forsatt njutande gott
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Jätte fina pioner och du alltså ännu fler på gång....Kul!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så lämpligt :o) och såå vackra!! Den där show girl blev jag såld på...jag som hade bestämt att det nog skall räcka nu hemma hos mig...men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Wow vilka vackra pioner! Show girl ser fantastiskt fin ut, önskar jag hade mer plats!
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera
 7. Så vackra...här har alla pioner blommat över...önskar att det inte vore så :)
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Hej Mimi!
  Snygga pioner du har, den där vita white Wings köpte jag till en av mina kunder nu i maj. Damen är pilot så jag tyckte det passade fint:-)

  Fina bilder!
  Ha det gott! kramkram Hillevi

  SvaraRadera