fredag 22 april 2011

Säsongstart

Nu börjar då trädgårdssäsongen för min del igen. Min trädgård är ju så att säga på sommarstugan, som dessutom är på en ö, så en stor del av året så är den helt otillgänglig för mig.
Egentligen så är det ännu ganska tradigt att ta sig hit, eftersom vår lagun ännu är frusen. Men vi lade trots det ut båten i vattnet igår. Nu har det varit ordentligt med minusgrader på natten så i morse såg det ut såhär!

Båten ligger där i isen och väntar på bättre tider.

Lagunen som frusen är nog vacker, men jag vill ha bort isen nu!!!!Lite glada överraskningar väntade mig i trädgården. Julrosen blommar för fullt.De små irisarna har alltid varit utblommade då jag på våren har hunnit hit ut, nu är de i full blom, det är trots allt så kallt ännu, våren är väldigt sen här i år!Vintergäcken blommar även den.Och är det här nu porslinshyacint, jag kommer inte ihåg!Krokusarna förstås, de börjar så småningom blomma över.Här hos oss har inte blåsipporna ens knoppar ännu, våren har under min trädgårdsfantastperiod inte tidigare varit såhär sen.

Växthuset ligger ännu och väntar på att det skall bli lite varmare och att vi skall bygga vidare på altanen. Vad roligt det är att igen vara här och komma igång med allt roligt.Hoppas ni alla har en riktigt fin och varm påsk!

12 kommentarer:

 1. Skönt att få komma ut till " Ön " igen. Ditt växthus blev superbra men antar att det var mycket slit att måla det.

  GLAD PÅSK
  Susanne ( Manitou, TB)

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Vad kul att höra ifrån dig. Ja, nu äntligen är det dax för våra älsklingssysslor......trädgården.

  Önskar dig en trevlig påsk.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt när säsongen drar igång igen, och ni kan komma ut till er sommarö! Du måste ju ha "abstinens" nu, vi andra kan ju åtminstone se våra trädgårdar vintertid, och hinner med från allra första stund.
  Hoppas ni får en fin påsk därute!

  SvaraRadera
 4. Det är så härligt att säsongen drar i gång igen och hittills har det varit toppen väder i påsk helgen. Har fått ´städat´ lite i trädgården och pysslat i växthuset. Värmen är påslagen där nu sen början av april och det är så härligt att sitta där med en kaffekopp.
  Ha det bra och trevlig fortsättning på påskhelgen
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej igen!! Härligt att våren kommit igång och det går snabbt nu så snart är nog isen borta för gott ska du se! Förstår att det är skönt att få komma ut till Ängesö igen efter en lång vinter!
  Ha en skön och trevlig fortsättning på Påskhelgen
  Margot

  SvaraRadera
 6. Härligt vårliga bilder.

  http://hannelesparadis.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Vad kul det måste vara att komma ut på ön efter långa vintern. Jag tycker det blommar fantastiskt fint även om det är 'sent'.
  Ha en fortsatt fin påskhelg /Stina

  SvaraRadera
 8. Måste vaera otroligt skönt att mma ut till ön igen. Och precis som man säger; Inget ont (att våren är sen) som inte har nått gott med sig (du får se alla vårblommor!
  Här har också våren varit onormal sen, men bara på en vecka så har den verkligen tagit sig. Tyvärr har ju det betytt att man ligger efter med allt vårjobb, så man har MASSOR att göra nu.

  SvaraRadera
 9. oj det märks att du bor lite mer norröver.


  men så gott att du nu är ute i ditt paradis och vårblommorna skvallrar ju om att det är på g med värme även hos er ..ser fram emot att följa ditt bygge..
  ha en go annandag kram Monica

  SvaraRadera
 10. Siellä teillä on jo kevään meininkiä. Monet sipulikukat ovat jo kukassa. Olet saanut viettää ihanaa pääsiäistä kukkien keskellä. Mukavaa, että aloitit taas bloggaamisen.

  SvaraRadera
 11. Hur lyckades ni ta er ut till ön?
  Hoppas påskens värme smällt bort all is hos er.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. vilket jättefint växthus ni har byggt! och stort! e de hembygge eller e de färdigköpt?
  nu har isarna släppt, men kallt e de nu såhär dagarna efter första maj!
  ha de bra på ängesö!
  susanne

  SvaraRadera