måndag 14 juni 2010

Trädgårdsrundvandring i gråväder

Jag gick runt i trädgården och sökte något trevligt att blogga om, men kammade egentligen noll. Då kom jag på idén att fotografera helheten ifrån olika vinklar. Det visade sig vara mer än svårt. Vädret har varit ganska dåligt, och en massa höst grejor är utspridda här och där, båtställningar mm. Dessutom har jag så sent som igår kväll planterat mina trappkrukor, därav kommer att mullsäckar, oanvända krukor, och gödselsäckar är utspridda.
Nästan vart jag än riktade kameran så såg jag saker som måste redas upp, ibland är det tur att man är bloggare, då ser man saker som man kanske inte skulle lägga märke till annars. Så resultatet är att jag skall visa några välvalda städiga bilder idag, och sedan på eftermiddagen ta itu med storstädning utomhus!

Först ut är huset framifrån med riktning nerifrån stranden.Sedan visar jag gången nedanom huset vid stranden. Där finns en gång mellan dels syrenbuskaget och vildapeln, och sedan strandens krikonträd mm.

Min trädgård ligger egentligen bakom huset pga att mina föräldrars stuga ligger mot ingången till huset. På detta sätt har jag viljat skapa mig ett privatare område.
Här ser man vyn nerifrån vår brygga.Längs bort ifrån huset ligger min inramade pallkrageodling, där håller också mitt växthus på att så småningom bli färdigt. Väntar på trevligare väder för att stå därute och gräva golvet.
Runt omkring staketet på utsidan har jag på hösten och nu i vår planterat dussintalet rosenbuskar. På insidan av staketet växer en heldel klematissorter, lite ädelrosor mm. förutom då grönsaksodlingarna.Följande trädgårdsrum mot huset är inramat av häckoxbär och på andra sidan av midsommarrosor (Finlands vita ros). Där finns min vackra parkbänk, som jag fixade ifjol. Köpte ett par gamla rostiga trädgårdsgavlar, målade dem och sågade till ribbor av ek. Den bars ut igår.Ja den står på en betonggrund som vi gjöt ifjol. Här kommer en bild på den. Alla mina bilder blir större ifall man klickar på dem, och då ser man mönstret som gjordes med gummimattor betydligt tydligare.Här är ännu en bild ifrån denna delen av trädgården, nu tagen uppifrån trädgården.Sen visar jag hur det ser ut när man går ut ifrån vårt hus ner mot stranden.Rabatterna visar jag en soligare dag, då man lite ser vad det finns i dem. Nu är allt bara typ, väldigt grönt!

Det är fruktansvärt svårt att fotografera så att läsaren får en uppfattning om hur en helhetsbild på trädgården ser ut.
Jag väntar på fullsol och värme, det gör säkert alla andra också.

14 kommentarer:

 1. Så vackert du har i din trädgård! Vilken fin parkbänk du fixade till och betonggrunden var riktigt läcker med mönstret!
  Nästsista bilden, ner mot stranden är så ljuvligt vacker! Det är något jag kan sakna väldigt mycket ibland, eftersom jag tillbringade min barndoms somrar ute vid "villan" på vår holme! Blir nästan lite nostalgisk när jag ser dina härliga bilder!
  Här väntar jag på sol och värme också, för nu regnar det konstant! Supertråkigt väder!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 2. Nog är det ett paradis du har!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart ställe du bor på! Bryggan vid vattnet är mitt favoritställe ;-)

  SvaraRadera
 4. Ohlala! Vilket vackert hus du har och vilken trädgård! Jag nästan flippar av!
  Soffan är fantastisk och grunden den står på också - vilken bara ide. Är betongen armerad, tro?
  Visst är det bra med bloggögon, det är som att ha förstoringsglas med vidvinkel och allt. Fast något fult hade du då inte fått med på bilderna. Bara vackert!
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt paradis du har där :) fina foton.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Det är en såå underbar liten ö som du har Jag blir lika avis o lysrisk var gång- alltså alltid- när du visar din fina trädg. där ute.
  Stor kram Ninne

  SvaraRadera
 7. Ett litet paradis med vatten så nära:-)
  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 8. Så mysigt det ser ut.
  Jag blir imponerad av din fina bänk...kul att kunna ta vara på gammalt och göra fint.

  SvaraRadera
 9. mmmm! så härligt det är hos dej! Skärgårdsdömhar du minsann!
  JAg gillar betongplattan med mattmönster..
  HA det gott kram Monica

  SvaraRadera
 10. Helt underbar och mysig trädgård du har. Ser så naturligt ut.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 11. Tack för en härlig trädgårdsvandring, vilket paradis du bor i! Vilken grönska, vad lummigt och fint du har det! Inte såg jag nåt som behövde städas inte!
  Tack för påminnelsen att man skall klippa ned löjtnantshjärtanen, jag vet det mycket väl, men brukar "glömma" det för det är alltid nån blomma kvar och så är det så gröna och fina blad, så jag tycker det är synd att klippa, och sen när de blir fula så är det så sent på sommaren, så de blommmar inte om...:o)

  SvaraRadera
 12. Hej! Kul att komma till din blogg. Bra idé att försöka visa trädgård och hus - ofta snöar man in på detaljerna i trädgården - även om det är svårt att fotografera. Man inser att trädgårdsfotografer är skickliga!
  Hej Hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 13. Hei! Kiva kun kävit blogissani, niin löysin tänne!
  Minusta meri, kalliot ja kivet ovat upeita elementtejä puutarhassasi. Minulle tulee taas ikävä merta ja sukeltamista...
  Onko tuossa kolmannessa kuvassa oleva suuri puu, syreeni? Voiko syreeni olla noin valtava?? Ihana kuva.
  Ihmeellisen rehevää puutarhassasi vaikka se on merellä.

  SvaraRadera
 14. Somrigt.

  http://hannelesparadis.blogspot.com/

  SvaraRadera