tisdag 22 juni 2010

Såpbubblor och annat!Heelern Gaudi är våldsamt intresserad av allt som flyger, så vi brukar roa oss med att blåsa såpbubblor till den. Här såg den ännu väldigt söt och timid ut, men se på nästa bild, där har vi lite heeler-temperament! Killerinstinkten har tagit vid!I trädgården börjar det blomma alltmer. Rosorna börjar så småningom alla ha knoppar, och några t.o.m. blommar.
Först visar jag Finlands vita ros. Denna gång hela buskaget. Doften är härlig när man går förbi.På trappan har den gula Friesian slagit ut.Irisens blomning är så kort, så man måste se på den extra många gånger om dagen!Denna tvåfärgade lupin har fått komma in i min rabatt. Jag är ingen lupinvän, men denna tycker jag om.Månne det här är en Japansk viva. Jag minns inte för mitt liv vad den annars skulle heta.Sen kan jag inte låta bli att visa detta radarpar. Jag är barnsligt förtjust i stora vallmoblommor.Hälsningar ifrån Ängesö!

13 kommentarer:

 1. Det verkar vara ett lagom bekvämt sätt att ge hunden motion! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Men vad tycker hunden när den lyckas få tag i en bubbla...smakar det gott?
  Roliga bilder.
  Härligt nu med allt som blommar ;)

  SvaraRadera
 3. Man behöver inte tvätta tänderna på den i varje fall;). Skämt åsido så tror jag den inte hinner tycka varken det ena eller det andra om smaken, den har så bråttom att fånga dem!

  SvaraRadera
 4. Det vad kul med såpbubblorna! Jag får testa det på Milla :)
  Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 5. Känner igen den "helvilda heelern" även om Penny nu för tiden inte är "vild" så långa stunder!
  I måndags var hon så dålig att vi trodde att det skulle gå illa och hon bara sov. I förrgår skulle hon absolut ut och hälsa på mina besökare och var då så utvilad och vild att en del undrade var det var för busig "valp". Igår var hon sitt vanliga jag igen - skönt!

  SvaraRadera
 6. Vilken bra ide!!Måste genast skriva upp såpbubblor på inköpslistan. Mina små kattbarnbarn kommer ju hem till helgen. De är innekatter så man måste roa dom när de kommer.
  Ha en härlig midsommar!!!
  Carina

  SvaraRadera
 7. Åh, jag älskar den gula Fresia rosen, den är så kraftig och fin, blommar troget. Jag hade den en gång i tiden med vita Schneewitchen, så vackert!

  SvaraRadera
 8. Där har du fångat en härlig och rolig bild. Jag tycker också det är synd att irisarna blommar en så kort tid.
  Jag kan inte se mig mätt på dina vallmo. Apropå din mörka vallmo så är det kanske den jag sått. Skrev fel att det skulle va en pion.Lägger in en bild för nu börjar den blomma.Ha de gott.Kram Anita

  SvaraRadera
 9. Kul ide med såpbubblorna! Roliga bilder!
  Mycket vackert som blommar nu! Lupinen var jättefin! Jag hade en vit lupin för nåt år sedan, men den hade fullt med små sniglar på sig hela tiden, så jag slängde alltihopa till slut!
  Ljuvligt vackra vallmon!!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 10. Hej! Trevliga bilder på vovven och såpbubblorna, måste testa det på min vovve :)
  kanske jag slipper gå ut på promenad ;)
  Din viva har jag också, köpte den på en marknad som Bollviva (utan blomning då) och när den väl visade färg var det ngt helt annat, förmodligen Japansk viva som du antar.
  Trevlig Midsommar! /Bea

  SvaraRadera
 11. Härligt med såpbubblor. Måste skaffa mig också:) Söt viva och vallmon.
  Trevlig fortsättning på midsommar helgen!

  SvaraRadera
 12. Där ser man det är inte bara barn som kan leka med såpbubblor :)
  En försenad trevlig midsommar!
  Kram Lotta

  SvaraRadera