onsdag 16 juni 2010

Sabrina har hjälp till i trädgården och lite blomning!

Borsten kördes över i misstag och gick av, då tyckte Sabrina att det blev hennes borste! Bra med lite städhjälp ibland :)

I trädgården har jag många vallmosorter på en gång. I går öppnades denna Patty´s Plum.Dessa granna vallmon har min svärmor frösått någongång på åttiotalet.Dessa som jag trodde skulle bli likadana som föregående är ifrån ödeträdgården här på ön.Denna vet jag inte vad det är för en sort.Detta är väl i varje fall meconopsis Cambrica, engelsk vallmo?Och så sist men inte minst den underbara blå bergsvallmon som jag valt att visa bakifrån idag. Underbart randig!Den första rosenbusken som blommar i år är naturligtvis midsommarrosen(Finlands vita ros). Doften är hänförande och buskarna enorma. Skall se ifall jag får till en bra bild på hela buskaget sedan när vi kommit så långt. Detta är bara första kvisten överst på busken som blommar. Jag fick klättra upp på en stol för att fotografera den!Hoppas vi snart får värme, vädret är nog vackert, men ute blåser en isande kall nordanvind! Hälsningar ifrån Ängesö!

16 kommentarer:

 1. Hi, hi...rolig bild på vovven som fick en ny leksak!
  Ljuvliga vallmobilder och hoppas jag snart får se min orient vallmo. Väntan har varit lång hela tre år!
  Oj, så vackert med rosor och du verkar vara lite tidigare än oss här uppe :)
  Solen skiner idag och vädret rätt hyfsat, men natten farligt kall, men kvicksilvret hölls dock på +2,5 grader!!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder. Härligt att få se din hund!! Fin den var. Jag har grävhjälp i min trädgård av min kille. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 3. Så många fina vallmo!! Den rostfärgade är allra finast, tycker jag.
  Finlands vita ros är fantastisk!!! Grannen har den.
  Av de fyra pionrötterna jag fick av dig, har en betydligt smalare blad än de andra. Kan du lista ut vilken den skulle vara??
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Kul bilder på din fina hund! Hon trivs säkert när hon får hjälpa dig i trädgården!! ;o))
  Så många vackra vallmon du har!! Mina har fortfarande bara knoppar!
  Härligt nu när rosorna börjar blomma! Din vita ros ser fantastiskt vacker ut!
  Ha det gott!
  /Margot

  SvaraRadera
 5. Härlig jycke :-) Midsommarrosen är faktiskt underbar, och de kan bli så stora!! Alla dina vallmon är fina, men jag gillar de du har på bilden till din banner bäst :-)

  SvaraRadera
 6. Fina vallmor! Här har en vallmo slagit ut, och jag väntar med spänning på de andra!

  SvaraRadera
 7. Jag har åkt på Rockfestival istället för att plantera i trädgården... Alltså får jag njuta av alla andras blommor istället. Inte helt fel det heller. :) Jag älskar dina vallmos. Jag har fått EN blomma av jättevallmo än så länge. Fröerna jag fick av dig är sådda nu, men ack så små... Jag kom igång alldeles för sent. Men jag hoppas de får fart - vallmo kan ju växa snabbt. Däremot har jag högvis med självsådda vallmos (undrar vad det blir?) i rabatterna. Hade inte hjärta att ta bort dem. De får trängas med de andra sommarblommorna. :)

  Två Poetnarcisser blommade. Så UNDERBART vackra! Och vilken doft!!! Om du någon gång vill byta även Pingstliljor så skulle jag bli jätteglad! :) Vad är du intresserad av? :)
  Ha det! /Gunilla

  SvaraRadera
 8. Vilka flotta vallmo...vad heter vallmo i plural föresten? vaalmos, vallmoer, vallmo???...Klart hunden ska få hjälpa till, En kvast utan skaft sopar man inte sa bra med ;)

  SvaraRadera
 9. Här ligga bilder på en hjälpsam hund :=))
  Så många vackra vallmo du har, den första gillar jag nog mest...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 10. oj då...skall vara härliga...:=))))
  kullervilla

  SvaraRadera
 11. Hej Mimi!
  Jag hoppas att du gillar din vinst: om du har tillgång till Allers trädgård så kan du se min fröpåse på "Ekosidan" i tidningen, nu är den berömd!!!!
  Vilken fantastisk lila vallmo du visar på bild!!!
  Ha det gott i sommarvärmen
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 12. Vallmo är så vackert, de orientaliska är enorma, härligt med så många färger som du har. Jag har en som är röd/orange.
  Så söt din hund är som hjälper till i trädgården, det brukar mina med göra....men de vill gärna gräva i gräsmattan....inte lika uppskattat av mej dock!

  Ha en skön dag och hoppas solen och värmen är hos dej.

  SvaraRadera
 13. Den blå bergsvallmon satte jag två plantor av förra hösten och dom har överlevt vintern och ser ganska välmående ut, men inte en knopp finns det!
  Den ena sitter i murrabatten (där det är normal trädgårdsjord), den andra sitter i min surjordslåda. Tänkte på det sättet se vad den gillar bäst. Den i lådan har växt mest, men det är ju inte säkert att det är ett bra tecken...........
  Vacker schäfer, hur gammal är hon?

  SvaraRadera
 14. Vilken kul hund du har!! Han ser riktigt bestämd och nöjd ut över sitt kap. Med all rätta! Fina vovven.

  Och så många fina blommor, det är ju så underbart ute nu. Jag är svag fortfarande för bergsvallmo, det är något med färgen som gör den otrolig.

  Kramar från
  Agneta

  SvaraRadera
 15. Ihania unikoita! Unikot ovat niin herkkiä ja läpikuultavia, jotenkin eteerisiä. Olen niitä aina rakastanut. Sinulla on niitä montaa eri sorttia. Olisiko se keltainen metsäunikko??

  SvaraRadera