tisdag 19 juli 2011

Liljorna

Liljorna har nu kommit igång.
Liljan La Reve, vad jag kan förstå översatt till svenska "drömmen" skulle säkert vara en dröm ifall den hade blivit lite större. Doften och utseendet är helt fantastiskt, men tydligen så har stället varit lite för torrt och näringsfattigt. Nå det syns ju inte på min bild förstås :)Liljan Sweet surrender har absolut inget annat fel än att den ingenting doftar. Det tycker jag är ett allvarligt fel på en lilja :( Skönheten är det inget fel på, den växer här nu andra året och blir tydligen större och finare för varje år!Jag tror detta är Barcelona liljor. De går på tredje året och växer glatt.Kungsliljorna är de vackraste och har den finaste doften. Denna ensamma lilja är första årets, de äldre blommar inte ännu. Det kommer finare bilder på den senare!Den vita krolliljan var fin, tyvärr kom bara en av tre lökar upp. Men kanske nästa år att de andra också visar sig. Man vet aldrig!De lilafärgade vanliga krolliljorna har alldeles tydligt nu beslutat sig för att trivas framför min häck. Tidigare blev de ganska småväxta och dåliga, men i år är de manshöga och har riktigt mycket blommor!Mera liljor kommer det troligen om några dagar.
Hälsningar ifrån Ängesö!

11 kommentarer:

 1. Så många vackra liljor du har. Kungsliljan har blivit en favorit för mig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så många vackra! Den första liljan, La Reve har en härlig färg! Så där skulle ju min Sweet Surrender lilja se ut också,vit och vacker, men tyvärr var blommorna röda när de slog ut, jättetråkigt!
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera
 3. vilka underbara liljor du har! jag tycker massor om kroll liljan, tror jag ska skaffa mig några exemplar av den =)
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt många fina liljor du har och blommar gör dom ju alldeles väldigt! Härligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. oh vilken blomning, imponerad att du kommer ihåg namnen på alla dina liljor och rosor.

  Jag har med en vit som doftar underbart sedan har jag en annan vit i kruka den doftar inte alls,,men jag minns inte namnen.
  Min Rosa Mundi har jag sprutat med såpvatten med lite t röd i då belv jag av med de bruna bladen, det är två år sedan jag sprutade den , jag sprutade över den i dåligt mulet väder, tre kvällar i rad så föll alla bladen av och jag trodde den skulle försvinna för mig, men året efter blommade den fint och höll sig grön och fin, jag hade recept på denna blndning ska leta eftr det,,jag tror jag hittade det på nätet.
  Ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 6. Så många vackra Liljor! Inga liljebaggar hos dig då! I sommar har jag varit skonad från de små gynnarna, undrar om det var för mitt chilipulver-strössel som de flydde!?
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 7. Mina vita krolliljor har tyvärr försvunnit, har problem med liljebaggar, det hade jag aldrig tidigare.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Men, vilka fantastiska liljor!! Mina är bara skrutt i jämförelse. Fick rådet, att liljor skall grävas ner djupt för att bli greniga och fina. Men inte hjälpte det!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Så vackert med alla liljorna!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 10. Jeg kom lige forbi din blog.
  Hvor har du mange smukke Liljer.
  Jeg kan rigtig godt li` den hvide blomst på dit andet sidste billede. Ved du hvad navnet er på planten?
  Tak for kigget.

  SvaraRadera