torsdag 14 juli 2011

Klotpil är mums!

Denna lilla krabat äter för fullt på min klotpil, men jag litar nog på att den inte skall lyckas äta upp hela trädet trots allt. Och så hoppas jag förstås på en vacker fjäril i trädgården.Och nej bilden är inte upp och nervänd :)

LIte rosor har kommit igång. En av mina favoriter är candlelight. Jag har köpt den som varande klätterros, men inte klättrar den någonstans. Den tycks vara ganska tålig eftersom den varken lider av sjukdomar eller mögel. Jag har faktiskt lite gett upp det här med rosor, de får helt enkelt för mycket sjukdomar här hos mig.Min första orangefärgade ros är Tea time. Jag odlar den i kruka på altanen. Sen får vi se ifall den klarar vintern i rabatten.Ännu en ros på altanen i kruka är White Babyflor.Två gammaldags rosor har kommit igång. Madame Plantier heter den ena, månne det är Maidens blush den rosa hette. Jag tror det. Härligt doftar de i varje fall.

Den sista jag visar idag är Rosa Mundi, den polkagrisrandiga apotekarrosen. Den skulle vara min favorit ifall den inte hade en sjukdom som gör att i samband med blomningen så börjar bladena bli brunfläckiga och sedan faller de av. Vad det är vet jag inte, men irriterande är det! Sånt tycker jag inte om. Det är nu tredje året den gör så!Det kom alldeles för lite regn här. Bara 7 mm, så jag har fortsatt att vattna varje dag.
Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Snygga rosor.... jag undrar jag hur det kommer att gå med mina rosor framöver. Låter inget kul med sjukdomar.

  Rosa Mundi har jag nyss köpt. Den är söt..

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vackra rosor! Tyvärr får man stå ut med endel sjukdomar när man har rosor, önskar att det inte var så! Candlelight har fin färg!
  Ha en bra dag!
  Margot

  SvaraRadera
 3. Vackra rosor! Tyvärr har mina fått ngt med bladen, (rosrost ?) och dessutom fick de vått kring "öronen" efter de senaste dagarnas åskskurar :(
  Tänk om det nångång kunde bli lagom :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 4. Det är väldigt fint med rosor, men också väldans terist när dom blir angripna av rost, bladmögel eller djur!
  Idag regnar det lite lätt här, vilket känns skönt eftersom vi bara fick 6 mm i förrgår. Skulle nog behövas en veckas regn, men då blir man väl själv skogstokig.......

  SvaraRadera
 5. Nog tycker jag det ser ut som du har fina rosor!! Men, de finns de som säger, att har man rosor - då måste man bespruta dem tidigt på säsongen. Med vad, vet jag inte.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Vackra rosor men det är trist när de tappar blad...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Kul att se dina rosor men tråkigt om de har sjukdomar.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vackra rosor, synd bara att de skall råka ut för sjukdomar.
  Ha det gott
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Vackra rosor har du jag har också apotekarrosen men den är så in i grönskan så jag har inte tittat på bladen såg bara att den blommade för en tid sen.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera