tisdag 5 juli 2011

De sista pionerna och annat nytt

Jag har två pioner som liknar varandra ganska mycket. Ena är Bowl of beauty och den andra Wladyslawa. Wladyslawa beskrivs t.o.m. som en likadan blomma som Bowl of beauty men med mycket mindre storleks blommor. I ett tidigare pioninlägg så hade jag misstagit mig på en annan som jag trodde var bowl of beauty, men som jag nu inte vet vad var för sort. Som sagt var, man borde genast skriva upp allting.

Alltså en liten första årets bowl of beautyOch en wladyslawaDenna vita pion som till en början liknade Festiva Maxima, men inte hade dennes fina doft, misstänker jag att kunde vara en Alice Harding. Men det kan nog lika gärna vara någonting helt annat. Jag har hittat den i pappas trädgård. Min pappa hade visst någon gång för verkligen länge sedan planterat dem där. Den har mig veterligen aldrig ens blommat förut, men efter att jag blev trädgårdsintresserad såg jag ju på bladen i det höga gräset att detta var ju pioner, så jag flyttade den i min rabatt.
Verkligen fin tycker jag att den är!Som absolut sista pion för i år kommer då Sarah Bernhardt ensam ståtlig och tillsammans med en gul ros-väninna.

Den persiska gulrosen är lika ståtlig som vanligt.Den grekiska vädden är jag väldigt förtjust i. Min svägerska drog upp den ifrån frön som jag gav till henne ifjol, så den har nu vuxit till sig ordentligt på andra säsongen.Hälsningar ifrån ängesö!

10 kommentarer:

 1. Hur många olika pioner har du? Så tjusiga.
  Ha en bra dag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Jamen då är det nog en - eller rättare sagt två Sara Bernardt jag har, på två av dom jag inte har några namn. Dom ser exakt ut så!

  SvaraRadera
 3. Underbara pioner. Det är bara så synd att de blommar så kort tid.Den grekiska vädden var intressant.Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 4. Men så många vackra Pioner! Hi, hi,, jag som trodde mig ha många (nio olika) men du klår mig rejält :)
  Maxima Festiva finns hos mig med och några är så unga plantor ännu och inte orkat med blomning.
  Den gula rosen är ljuvlig!!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 5. vilket passande in lägg! Jag ska plantera pioner på Pennys grav på sensommaren och redan nu letar jag efter en 5-6 sorter som jag ska beställa hem senare. Så det var mycket bra att se dom här nu!

  SvaraRadera
 6. Den vita pionen är så vacker och Sara Bernhardt skulle jag också gärna ha, så läcker! Jag är inte så mycket för gula blommor men jag måste säga att din gula ros ser otroligt vacker ut!

  SvaraRadera
 7. Vad många fina pioner du har!!! Lyckliga dig..... Har precis skaffat mina första. Eller, rättare sagt så har jag en, som inte alltid blommar. Men nu så... Har skaffat tre olika vita sorter.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Grekiskvädd låter spännande är det nåt man kan få frön av eller? Vore kul att se om den skulle klara sig här uppe också.
  Pioner är härliga men här håller dom på att blomma ut några är kvar ännu.
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Det är sommar i din trädgård, det ser så härligt ut och rosen är magnifik.
  Agneta kram

  SvaraRadera