lördag 30 juli 2011

Dahlior och dagliljor bl.a.

Dagliljorna har nu börjat blomma. Den absoluta favoriten är denna dubbla daglilja som jag köpte på en mässa i Åbo för två år sedan. Ifjol blommade den inte alls och vad som det skulle bli av den hade jag ingen aning om. Jag kan inte annat vara än nöjd!! Den är verkligen en höjdare tycker jag.En annan som jag tycker om är denna mörkbruna sak, som jag har ett minne av att skulle heta Sweet hot chocolate.El desperado är jag inte så förskräckligt förtjust i. Men den blommar nog snällt.Denna röda har fin färg.Och Frans Hals har jag alltid tyckt om.Joan Senior är vackert ljus.Ute i rabatterna finns ännu ett antal, men de blommade inte idag.

Den som däremot nu blommar underbart är Kungsliljan. Jag har den på flera ställen och blomningen blir därför ganska lång. Dessa växer på ett ställe var jag direktsådde lite ringblommor och egentligen tycker jag det blev helt snyggt.Kejsarliljan African Queen har en verkligen fin färg, men storleken som utlovades har den nog inte. Kanske nästa år, vi får väl se!Dahliorna är nu i full blom. Lite smakprov ifrån mina Dahlia-pallkragar. Namnen ruttnade bort med lapparna som jag stack ner i myllan. Hur dum får man vara??En av de finare perennerna är nog solbruden. Här bakom växthuset!Den aprikosfärgade stockrosen är underbar.Och sist men inte minst doftliljorna! Dem har jag första gången i år, och doften är ju bara för underbar. Hädanefter ett absolut måste på altanen!!Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Oj så mycket odlarglädje hos dig:)
  Jag njuter också av doftliljorna som blommar tidigt i år.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga blommor. Gillade kungsliljorna ihop med ringblommorna. snyggt!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Många fina dagliljor, den dubbla är verkligen läcker! Sår du nya stockrosor varje år eller självsår de sig? De två jag hade förra året har inte visat sig i år och dumt nog sparade jag inga frön heller! Doftliljan ser jättefin ut, kanske något att testa nästa år!
  Margot

  SvaraRadera
 4. jag är barnsligt förtjust i dagliljor har en del jag med men inte någon dubbel den var helt ur läcker. Kikade i förra inlägget dina fina krukor vilken inspiration.
  Ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 5. Så det blommar hos dig du har nog gynsamma förhållanden för växterna. Min african queen den har jag inte sett skymte av sen jag planterade löken...

  Tjusig var också den dubbla blommande dagliljan.

  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Ojoj många fina dagliljor du har och vilka vackra dahlior... blir mer och mer förtjust i dahlior.
  Ha en fin söndag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Underbara färger, doftlilja är min favorit.

  SvaraRadera
 8. Underbart med alla vackra Dagliljorna! En tacksam växt som inte kräver mycket :)
  Doftliljan är vacker och den blev jag tvungen att välja bort i år, man hinner ju inte med allt!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen en speciell daglilja du har där på översta fotot!! Är det helt unikt med denna "form", eller finns det liknande? Fin färg, gillar orange.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera