söndag 31 juli 2011

I växthuset händer det

Just nu så är växthuset intressant. Mycket roligt händer därinne!
Klängliljan Gloriosa Rothshildiana blommar. Den kom alldeles för sent i jorden och flyttade in i växthuset för ett par veckor sedan först. På ett par veckor utvecklade den knoppar och nu blommar den snällt.Bägarrankan stortrivs, här är en liten ranka, hela växten är full med blommor som klänger uppför växthusstommen!Lejongapsrankorna trivs i växthuset. Jag har i år vit och röd.

Tomaterna, melonerna och gurkorna är på gång.Allt är en jättestor djungel, och för att komma fram till hålet i odlingssäckarna till gurk- och melonplantorna får jag ta mig igenom en gardin av klängande rankor som sticks. Men man vill ju gärna försöka få vattnet in i planteringssäckarna.


Jag kallade igår en av dagliljorna El desperado, men det var uppenbarligen fel. För nu blommar den riktiga el desperadon och den är minsann fin!Jag vet inte om denna andra dubbla daglilja som jag köpte på mässan i Åbo i fjol är så väldigt mycket annorlunda än gårdagens. Nyansen på färgen är kanske lite olika. Visar nu dagens lilja också.Kaukasiska vädden hör till mina favoriter, och i år har plantan blivit riktigt stor! Så jag kan glädja mig åt blomningen länge, länge!Vädret är fortsatt ljuvligt sommarväder och jag får vara här på Ängesö ännu långt in i Augusti! NJUTER!!

Hälsningar ifrån Ängesö!

12 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du har ditt växthus. Och gott som är på gång.

  Och jag måste ha fler dagliljor , inser jag .Dina är så vackra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken grönska och fägring i ditt växthus. Klängliljan ser spännande ut och fin.
  Vilken ljuvlig blå färg på vädden, en riktig vill ha blomma.
  Ha det gott
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Odlarglädje eller hur:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj oj oj så mycket fint du har i ditt växthus och en Roschildiana.....mmmmm, den är ju så fin, så fin! Lyckliga du!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Gloriosan har jag första gången i år och den verkar trivas bra i växthuset. Har haft två blom hittills undrar om den tänker blomma mer...
  Lejongapsrankan har jag också i vitt i växthuset och den har blommat så vackert nu börjar man märka att den tagit lite höst. Här har det blivit kyligare på nätterna och morrnarna.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Wow vad grejer du har i ditt växthus!!! Den översta bilden har ju en blomma som påminner om kaprifol. Jätteläcker.
  Kollade dina dagliljor i förra inlägget. Den lila du hade var ju suveränt vacker. En sån kommer jag nog börja leta efter. Den du trodde var El Desperado tycker jag ser ut som min Strawberry Candy. Kan det vara den, tro?
  Önskar dej en skön dag. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Tycker också klängliljan påminner om kaprifol. Jättefin var den. Det blir kanske att bygga ut till nästa år om du skall komma in. Växterna är ju härliga så de kan du ju inte dra ner på. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 8. Åh...vad frodigt du har i växthuset! Nästa år vill jag också ha lite klättrande blommor i mitt växthus, dina var så fina :)
  Ha det gott/Stina

  SvaraRadera
 9. Åh, vad det låter härligt att ta sig in i djungeln och vattna i säcken i ditt växthus:-) Jag ser dig framför mig, då du tar ett djupt andetag, håller hårt i kannan och forcerar fram genom lianerna där.. hihihi:-)

  Ha det gott, kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 10. Oh den liljan är helt fantastisk, jag har den på min önskelista men har inte hittat den ännu,,får leta lite till.. skrattar då du skirvr djungel i växthuset ,,idag klippte jag ner lite långa gurkrankor så jag kommer in ohc ut,,det behövs ju vattning som sagt. ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker lilja, så mycket fint du har.

  SvaraRadera
 12. On sinulla rehevää kasvihuoneessa. Siellä kasvaa tomaatit, kurkut ja melonit hurjaa vauhtia kauniiden kukkien keskellä.
  Päivänliljasi ovat mahtavan näköisiä ja niitä on aika kokoelma.

  SvaraRadera