onsdag 15 september 2010

Vilken trädgård!

På söndagen körde vi hemåt ifrån Köpenhamn. Första stoppet gjordes i trädgården i Sofiero! Jag kan lugnt konstatera att det var för mig resans höjdpunkt!
Lite förvånade blev vi kanske först, för vi fick betala entréavgift till sydsvenska kennelklubbens hundutställning i stället för den vanliga parkavgiften. Nå ingen fara, vi är ju en hundfamilj. Men utställningen gjorde att det kanske var lite stimmigt i parken.Maken till vackra Dahliaplanteringar får man säkert leta efter! Och just nu är det ju riktigt Dahliasäsong, så här gick jag vi omkring och njöt! På bilden min kära make Rainer.

Ja rabatterna var ju så vackra, och vilket underbart överflöd med blommor!De helt otroligt vackra buxbomsklippningar! Sådana har jag inte åtminstone under min trädgårdstoka-period sett, så de gjorde mig extra glad. Nu är drömmen mycket buxbom....!I samband med grönsakslanden fanns även en liten del som handlade om Maja och hennes blomsteralfabet. Väldigt söt liten avdelning som både vuxna och barn tycker om!


Underbara bänkar med fina häckar överallt!

Krassegång mmmm....Bokskog, ännu mera mmmm.....En helt underbar trädgård, med mycket att se! Rekommenderas varmt som resemål!

Hälsningar ifrån ett regnigt blåsigt Åbo!

16 kommentarer:

 1. Så fint det är på Sofiero! Underbara bilder och växter och blommor och växthus! Och andra vackra detaljer. Jag har nog inte varit där på sådär 10 år drygt och då var det inte så vackert som på dina bilder, det har hänt massor!
  Kul, förstår att det var resans höjdpunkt!

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint!! Jag har alltid velat åka dit! Så fina bilder igen, KRAM!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder ! Ett ställe jag absolut ska besöka om jag har vägarna förbi.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du uppskattade Sofiero!! Det är några år sedan jag var där och det verkar som de ändrar litet i rabatterna år från år, vilket är kul. Pioner gör sig verkligen bra i stora grupper där de riktigt kan få dominera som de vill!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. mmm vart längesedan jag var i Sofiero,,har ju bott i Helsingborg på åttiotalet,,hu så längesedan är det,,men då flydde man stadslivet för en promenad på Sofiero,,
  jag blir så lockad att åka dit då jag ser dina fina bilder.
  Vad fint du har fått runt ditt växthus spännande projekt att få följa.
  Ha en go vecka kkram!

  SvaraRadera
 6. Fint det verkar vara där på Sofiero. Skulle vara riktigt kul att få besöka stället , nån gång. Kram

  SvaraRadera
 7. Vackert ställe som skall läggas på minnet till
  nästa gång resan går söderut.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Det är några år sedan jag var där...kanske dags att åka dit snart ;)
  Jag har betalt entre till hundutställning för att komma in i globen en gång när den var ny och jag var nyfiken......

  SvaraRadera
 9. tack för visningen - dit vill jag också!! Vilken härlig park!

  SvaraRadera
 10. Oli hieno reissu teillä!
  Mukava, että pääsin tutustumaan Sofieroon. En ole siellä koskaan käynyt. Näyttää siltä, että siellä vielä kaikki kasvit ovat upeassa kukassa, kun meillä jo lykkää syksyä.

  SvaraRadera
 11. Ja visst är där fint! Man blir alltid inspirerad på något sätt tycker jag när man är där och där är verkligen fint från vår till sen höst.
  ha det fint i blåsten, här blåser det också, så mycket att det mesta ligger plattfall..

  SvaraRadera
 12. Tänk att du måste ta dig genom Sverige för att hitta resans bästa mål. Alltså när det gäller trädgård!
  Det var mycket vackert du visade, men rabatterna och järnbänken var extra tjusiga. Skulle helt klart kunna tänka mig en sån bänk!

  SvaraRadera
 13. Oj vad du är ute och reser då! Sofiero är ju så vackert! Och jag älskar deras vinkast :)

  Det blir riktigt fint vid ditt växthus, och så stort det är - härligt!! Jag är konstant avis på alla med stort växthus, även om jag vet att jag inte kan ha ett större än vad jag har här hemma i stan. På landet finns ett större så jag har ju faktiskt två växthus :)

  Ha en skön helg och snickra lungt :I)

  SvaraRadera
 14. Roligt att se dina fina höstbilder från Sofiero.

  SvaraRadera
 15. Fantastiska planteringar!!
  Svar på din fråga: Heliotropen sår jag rätt tidigt, mars/apr och plantorna är rejäla och bra att hantera redan från grodd-stadiet.
  Vid utplantering är de lite känsliga och vill inte ha drag, bladen blir lila och skall helst planteras i rabatt. De plantor som stod i kruka har sagt adjö för längesen, läste att de vill inte lida av torka, vilket är större risk i krukor!
  Värda ett försök!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 16. Sofiero har mycket att bjuda på. Svårt att se sig mätt.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera