lördag 11 september 2010

Haveliv i Danmark


Jag är på en kort resa i Danmark. Jag anlände hit i går och åker igen i morgon.
Idag var jag i botaniska trädgården här i Köpenhamn. Palmhuset är vackert! Tycker om sådana här vackra orangerier.

Denna underbara spiraltrappa ledde upp till taket så man fick utsikt över växterna!Inne var det svårt att fotografera, för kameran blev fuktig på nolltid och linsen våt!

Denna orangefärgade blomma som jag trots namnlapp inte lyckades tyda vad den hette var bland de få växter som verkligen blommade denna årstid.I ett av rummen fladdrade denna skönhet omkring.Utomhus är det ju nog onekligen höst! Jag hade hoppats att se lite mera blommor, men i princip så är ängesö precis lika just nu. Bland blommorna så fångade dessa Belladonnaamaryllisar min uppmärksamhet. Sådana har jag inte sett förut!Och denna Hibicus Syriacus kunde jag också ha hemma.Till sist deras sommarblommor, här fanns faktiskt lite blommande grejer ännu.Perennerna däremot var ganska risiga, så dem valde jag att inte ens föreviga.

Hilsen fra Danmark då! Aj förresten min altan som den ser ut nu skall jag ännu visa er! Virket tog slut i mitten av byggandet förra veckoslutet, så ännu är den naturligtvis inte färdig, men det närmar sig! Nästa veckoslut får man väl stå i med hammaren igen! MItt växthus är väl typ 12 kvadratmeter stort (det var någon som undrade i kommentarerna).Ha en trevlig fortsättning på lördagkvällen!

10 kommentarer:

 1. Kul med resa till Danmark och fina bilder från växthuset.
  Din terass runt västhuset blir jättefin, verkligen.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Hej Mimi!
  Härligt med en liten avstickare och inspirationsresa:-)

  Trappan som du fotat skulle jag gärna se i verkligheten! Ett smycke i sig bland alla vackra blommor.

  Ha en skön söndag, kram Hillevi?

  http://www.google.se/images?q=canna&um=1&hl=sv&rlz=1T4GGLL_svSE349&tbs=isch:1,ic:specific,isc:orange&source=lnt&start=18&ndsp=18

  SvaraRadera
 3. Eh... jag vet inte vart sista meningen försvann?
  Efter "kram H". skrev jag ett PS om det möjligen var en canna du visade?

  SvaraRadera
 4. Åh, Danmark är så fint, oavsett om det blommar eller inte :-) Hoppas du haft riktigt trevligt!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Trevligt med resa och vackra intryck :)
  Vilken ljuvlig blomma, Belladonna Amaryllis!!
  Vilket härligt däck du snart får förfoga över och kan tänka mig att det blir en och annan kruka till nästa sommar som skall pryda det :)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 6. Så mycket vackert du sett, Danmark är vackert.

  SvaraRadera
 7. Botanisk have är fin och växthuset är en pärla. När jag bodde i Köpenhamn gick jag ofta igenom för att få växtlighet, på vintern är växthusen en oas att gå till för att få lite klorofyll.
  I parken har jag sett en räv en gång, den satt bakom några buskar och såg lite förskräckt ut..
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 8. Så trevligt! Man blir ju så peppad och inspirerad av såna besök...... Åh, vad det kommer att bli bra med verandan......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Köpenhamns botaniska besökte vi för några år sedan. Gillar den väldigt mycket. Då hade de stora, ljusblå Ipomoeor som blommade så det stod härliga efter. Men, vad man glömmer fort! Det jag hade starkast intryck av var nog det lilla berget.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Vad synd att det inte var så mycket som blommade, trots deras - för oss - förträffliga trädgårdsklimat. Men du hittade ju en hel del ändå!

  SvaraRadera