lördag 25 september 2010

Jaha, nu ställer jag till med blogglotteri!

Det var meningen att jag skulle förevisa växterna jag har planterat, men jag har arbetat så otroligt hårt i trädgården, med hundra saker dessutom, så kameran aldrig riktigt kom fram. Jag har klippt gräs, grävt ner alla växter, flyttat en del, grävt ny rabatt, grävt upp stenar, och varit till ödetorpet och grävt upp lökar. Poetnarcisser och gula narcisser (påskliljor?? Jag vet inte riktigt skillnaden på dem) av riktigt gammal sort. Båda härligt doftande och vackra!
Här kommer lotteriet in! Lökarna är ganska små, eftersom de varit oskötta och ihopklämda tätt, tätt nere i jorden. Men på några år tar de sig och kommer bra igång! Det vet jag av egen erfarenhet, för mina blommade riktigt fint i år!
Tyvärr hittade jag ingen bild på den gula narcissen, tydligen har bilden på den blivit dålig och då har jag helt enkelt raderat den. Det är en ganska liten nätt gul blomma med "spetsiga" kronblad.
Här är i alla fall bild på poetnarcisserna.Alla som lämnar en kommentar deltar i utlottningen, och eftersom jag inte vill att lökarna blir sämre, de borde ju i jorden så snart som möjligt så är deadlinen redan denna veckas torsdag. Alltså inom september månad!
Jag måste lite räkna hur mycket lökar jag har, det kan t.o.m. hända att de räcker till 2 vinster.
Jag kommer att skriva allas namn på ett litet papper och låta sonen dra ur hatten så att säga!
Då får jag väl önska er alla som deltar lycka till!!

20 kommentarer:

 1. Vilken fin medelhavsträdgård du kommer att få nästa sommar, med hjälp av alla härliga saker du fick med dig från resan! Spännande med alla nya växter du planterat!
  Vilken vacker narciss, den vill jag gärna vara med och tävla om!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Hejsan! jättefin var den narcissen, jag är gärna med i utlottningen! :)

  kram
  sandra

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra dag med mycket som blev gjort...
  Jag är gärna med i lotteriet ;)

  SvaraRadera
 4. Hej..... är såklart mer än gärna med i lotteriet om den fina narcissen......... Oj, vad du hunnit med idag... Måste kännas skönt att få allt det gjort! Har också varit 'duktig' idag.... Det känns i kroppen nu kan jag lova ;-) Få se om jag tar mig upp i morgon.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Du har då verkligen inte legat på latsidan idag :)
  Jättefin narciss, jag är gärna med i lotteriet!
  Ha en fortsatt bra helg / Stina

  SvaraRadera
 6. Du måste haft en härlig men busy day.Det är klart man vill va med på din utlottning på så fina vårlökar.Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

  SvaraRadera
 7. Klart jag vill vara med! Poetnarcissen var otroligt vacker. Vad duktig du har varit idag och planterat, men det är klart att handlar man så mycket så måste man ;-) /Anette

  SvaraRadera
 8. Jaaa, jag vill vara med för såna där lökar vill jag absolut vinna och hoppas på tur!
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Vill jätte gärna vara med. Vad härligt att ha hunnit med så mycket. Jag länkar..Kram

  SvaraRadera
 10. Klart jag vill vara med i utlottningen och hoppas på tur gör jag med.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 11. Är gärna med i ditt lotteri. Ja det är jobb i trädgården, här grävde, grävde vi i går, inköp av flertal träd och buskar gjorde att saker vi har tänkt ändar länge plötsligt blev gjorda, vi fällde träd och buskar, grävde upp rötter och planterade..
  ha en fin söndag på Ängesö!

  SvaraRadera
 12. Den underbara Narcissen vill jag gärna att den faller på min lott...
  Du är duktig som vanligt. Hoppas du får riktigt mycket i jorden nu så vi kan få njuta av härligheterna till våren genom dina bilder
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Vilken vacker Narciss! Har inga egna i min trädgård men det skulle jag gärna ha så... Absolut vill jag vara med om den utlottningen.
  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 14. Hej, och välkommen tillbaka! Det gick inte att kommentera hos dig i fredags kväll (skitblogger) så jag vill passa på att säga nu, att vilken underbar resa och vad fina saker!! Hoppas du är nöjd, både med resan och att vara hemma i ditt paradis nu :-) Kram

  SvaraRadera
 15. Många lökar har jag planterat, men det är klart att dom där otroligt vackra vita narcisserna skulle göra sig "hemskt" bra i min trädgård!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 16. Vilka vackra narcisser - är gärna med i utlottningen! Kram!

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Ursnygg narciss du har ärvt där! Jag har kanske tur, håller tummarna:-)

  Ha det fint! kram H.
  PS Jag har också utlottning hos mig, norpa ett par lotter där vetja!

  SvaraRadera
 18. Så fina! Jag är gärna med i din utlottning!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 19. Oh vilken ljuvlig vinst!!! Jag som längtat & letat efter poetnarcisserna till min trädgård! Nu håller jag tummar och tår för att några lökar vinns av lilla mig :-)

  ps. på fredag har jag utlottning på min blogg. Välkommen att delta!

  Kram Helena /franska liljan

  SvaraRadera