fredag 24 september 2010

Äntligen tillbaka på Ängesö!

Det känns som om jag varit borta en hel evighet och ändå talar vi inte om mer än drygt tre veckor.
Köpenhamnsresan gjordes med bil pga. min födelsedag. Idén var delvis den att jag skulle få shoppa lite trädgård på resan. Mina vänner vet att jag lyriskt har talat om en lejonmaskaron som medelhavstorget säljer ända sedan våren. Jag vill bygga en liten ruin med denna maskaronfontän. Jag försökte köpa via nätet men de trevliga människorna på medelhavstorget hade inte möjlighet att sälja grejer till Finland. Så nu kom jag överens med dem att jag fick göra en beställning via nätet, men sedan personligen komma efter grejerna och betala dem kontant vid avhämtningen. Härligt!!
Företaget finns nära Linköping som vi ju ändå skulle åka igenom. Här gör jag en liten parentes och visar det jättetrevliga och fräscha hotellet som vi bodde på lite utanför Linköping. Idlingstad säteri tror jag det hette!Där promenerade vi genom en kohage ner till en liten sjö. Och vilket kvällssken!Ja nu återkommer jag till medelhavstorget....
Förutom då min underbara lejonmaskaron, som jag här lagt på stenhögen som vid något skede skall muras till en ruin, som ser ut såhär:Detta är "dream come true" för nu fick jag äntligen en oval hög kruka á la medelhavet! Gaudi är visserligen en ganska liten hund, men visst är det ju en stor och härlig kruka. Jag har också härligt ont i ryggen efter att ha släpat den ifrån bilen ner i båten och igen upp därifrån. Nu får den bli på bryggan och vänta tills det kommer någon annan hit som kan hjälpa mig.Och det slutar ju inte här :) :) :)! För sen fanns det ju lejontassar som krukor kan stå på, och en härlig kakformsaktig kruka.Och denna väggkruka följde med hem av bara farten den med...När vi var i sydfrankrike på våren gick jag bara omkring och trånade efter de otroligt vackra fina terracottagrejer som fanns utanför varenda en ytterdörr! Och nu ska jag ha det så nästa sommar! Härligt. En liten inspiration av medelhavet ute på Ängesö. Längtar till nästa vår redan :)

Några handelsträdgårdar blev det aldrig av att åka till på resan. Så förutom ett par växter som jag köpte på trädgårdsbutiken vid Sofiero, så är dessa resten sådana som jag köpt med presentkorten som jag fick av min väninna och av min bror med fru. Nu var det härliga femtioprocent på alla växter som gällde, så jag fick ju ganska mycket för pengarna.
I morgon skall jag berätta vad jag köpte i samband med planteringen av dem!Ha en trevlig fortsättning på fredag-kvällen. Hälsningar ifrån Ängesö!

15 kommentarer:

 1. Hej Mimi!
  Vilken fantastisk resa du gjort med egen bil! Förstår att den var full lastad av vackra ting, växter och krukorna är underbara..inte alls avis ;)
  Ha det gott på ön! / Bea

  SvaraRadera
 2. Kul resa och vilka vackra ting du nu har på Ängsö! *gillar* Kan se dig framför mig, när du sitter i båten och fraktar krukan och allt det andra över vattnet :)

  Ha nu en skön helg på din ö :) ♥

  SvaraRadera
 3. Va´fint det kommer att bli med alla krukor, tassar mm. Mysigt med medelhavskänsla. Spännande med alla växter. Ser fram emot ditt nästa inlägg. Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig resa du varit på, mysigt hotell och vilken härlig bild på kvällsskenet -ser nästan inte verkligt ut!
  Vad mycket du fått med dig hem! Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det verkar ha varit en härlig resa. Så spännande med krukorna och lejonet och tassarna. Skall bli spännande att få se när det blir färdigt. Vad skall du ha i den stora krukan? Ett olivträd kanske? Helt underbar.
  Ha en skön helg. Anita

  SvaraRadera
 6. Så härligt att kunna ta med medelhavet till Ängesö! Vilka fina saker du fått och köpt och resan verkar ha varit fin.
  Bild nummer två med ljuset över sjön, så vackert.
  ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra krukor...Det är extra härligt att handla växter när det är halva priset ;)

  SvaraRadera
 8. vilka grejor du köpt,,jag är mycket avis,,lejonet och lejontassarna,,och de fina krukoorna..mmmmm! Härliga! ser fram emot att se dem hos dej nästa vår..
  Vilken härlig bild du tagit i Linköping,,tänk vad vackert vi har alldeles i vår närhet.
  ha en riktigt go helg kram Monica

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott! Vilken härlig present du fick. Köpenhamn är en underbar stad. Har varit där ganska mycket för maken jobbade för ett danskt företag för några år sedan och när han åkte dit brukade jag passa på och följa med.

  Jättefina saker du fått med dig. Jag var väldigt mycket för terrakotta för några år sedan, men sedan snöade jag in på zinkkrukor i stället.

  Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 10. Gillar också terrakotta. Krukorna får så fin patina efter ett tag.
  Förstår att du kommer att få en riktigt rolig helg.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Toppenresa du gjort, att åka bil är bara bäst:)
  Belladonnaamaryllisar har jag i kruka, men de har aldrig blommat hos mig. Köpte lökar på Azorerna där de växer vilt i mängder längs vägarna och blommar på hösten. Tar in krukan under vintern och hoppas att de nån gång kommer i blom. Vissnar ner emellanåt.
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Vilken resa o vilka "fynd" du skaffat. Det blir tydligen ÄNNU vackarare hos dej till våren, ser framemot att ta del av din underbara ö. Jag är inte alls avis, nejdå, skulle bara gärna velat vara där. Vi får njuta av dina bilder på prakten..
  Grattis i efterskott förresten. Synd på att du inte kom hitom när du var så nära!!
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 13. Och jag ser framför mig, nej det gör jag inte, men jag vet att du gör det, ser hur det skall bli och jag kan knappt vänta tills vi får se hur du kommer att göra. Det kommer att bli urfint, det vet jag däremot! Vilka fantastiska ornament du hittade och måtte inte stormen ta krukan så att den far i sjön......
  Det skall bli kul att se växterna och få lite berättat om dom också!
  Det där hotellet ser verkligen vackert ut, vilket ställe! En liten herrgård så där, det hade ju kanske inte varit fel att sova på....hmmm..
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Oj så mycket fint du köpte.. blir alldeles avis.. det kommer att bli så fint på ditt Ängesö.. nästa sommar. Botanicusleveransen har inte kommit än till mig heller.. jag brukar få direktleverans till jobbet eftersom de som har botanicus är kompis med en arbetskompis till mig och vi pratade om deras leverans i veckan. S som brukar åka för att hämta våra köp har inte hört något än men jag antar att det kommer när som helst nu. Kram och ha en fortsatt härlig helg.. Moa

  SvaraRadera