fredag 26 augusti 2011

Augustistämning i trädgården


Slutet av augusti brukar på Ängesö vara pånyttfödelse av många utblommade växter. Nu är fuktigheten som störst och temperaturen lämplig och så brukar det ju ännu ha regnat en del mot slutet av månaden.
Många rosor tycker egentligen bättre om omständigheterna nu än mitt på sommaren när det är fruktansvärt hett. Therese Bugnet är en ros som riktigt börjar växa nu och dessutom remonterar tacksamt.Drakmyntan blommar först på sensommaren. Jag tycker den är riktigt en trevlig perenn. Tyvärr är bakgrunden på bilden sned. Det märkte jag inte när jag knäppte bilden.Ännu några Dahlia bilder. Jag har till min glädje noterat att trädgårdstidningarna har börjat lägga märke till denna sensommarens helt otroligt fantastiska blomma. Otaliga former, storlekar och vilken färgprakt!!Dessa tre sorter är stora som tallrikar!! I nästa år tänker jag ha ännu flera sorter :)

Humlen på vidjestaketet har fått skepnaden av ett djur av något slag. Det tycker jag bra om!Rosenflockeln är helt ny för mig. Jag köpte den i fjol sent på hösten. Den är ordentligt hög. Åtminstone två meter!Tulpanträdet växer i ett sammelsurium av humle och klematis. Men jag tror egentligen att det är ganska bra skydd. Trädet ska väl med nöd och näppe klara min zon. I varje fall ser det ganska välmående ut med stora fina blad.Hälsningar ifrån Ängesö!


9 kommentarer:

 1. Drakmyntan är riktigt läcker och dahlior är ju hur trendiga som helst. Nu växer det verkligen i den fuktiga värmen. Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. OJ, det bara fortsätter och fortsätter att blomma på Ängesö, synd att det övergår i höst....man vill ju ha det så där riktigt länge. Men det är kanske det som är tjusningen med vårt klimat här i norden att vi får längta till nästa säsong.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Dahlior har jag inte odlat på länge. ..undrar just varför! Fina bilder du bjuder på. En Theresa Bugnet står på min vill-ha-lisat:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt vackra blommor du har! Den där Drakmyntan var riktigt läcker. Jag har ett svagt minne av att jag har en sådan någonstans, ska ut och leta idag.
  Just nu är det bara det förestående hundövertagandet som allt cirklar runt. Tyvärr blev det ingen Max - vi får trösta oss med Santos istället. Också en 4-åring, fast ljusare och en mycket meriterad utställningschampion. Så vi har fått lova att han ska få betäcka tikar 3 gånger till i sitt liv. Men det kan ju vara rätt kul!

  SvaraRadera
 5. Din översta dahlia är otroligt vacker! Både i färg och form!! Var rädd om den!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Jaså, jag skrämdes! Men det var faktiskt meningen!! *fniss*
  Mina dahlior satt jag ut i rabatten och i stora krukor redan i början på maj, men just den där sorten `Vancouver´ har varit otroligt sen. Däremot `Purpinka´, en låg mörkt vinrödlila, den började blomma redan runt midsommar och har blommat sen dess.

  SvaraRadera
 7. Vackra dalior du visar. Har också fallit lite och haft några daliaplantor i år, för första gången.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera