lördag 13 augusti 2011

Liljorna doftar sen också!


I ett tidigare inlägg skrev jag att Garden Party liljorna inte doftade, och det gjorde dom inte den dagen då jag låg på knä framför dem. Men sedan upplyste mig Susie på Gotland att mina liljor måste ha nåt fel, för hennes doftar nog så fint. Alltså var jag nere på knä igen och se nu doftade de som bara den!! Alltså, jättefin lilja, kanske lite lågväxt, men ack så vacker och doftande :)Min lavendelkruka har vuxit till sig rejält och ser ut som jag drömde om ifrån början. Och doften är det inget fel på heller här!!Solhatten White swan har tagit ett par år på sig för att bestämma att den trivs i min rabatt. Nu blommar den och namnet tycker jag faktiskt att passar rätt så bra. Det är nåt svanlikt över blomman.Jag vet jag jamsar om tagetes Linné, men den hör till mina favoriter. Speciellt efter regnet när solen börjar lysa är den så vansinnigt fin. Detta är sagt av en människa som egentligen inte alls gillar vanlig tagetes. Men den här är allt annat än vanlig!! Hela växtsättet är dessutom snyggt.

En av min solrosmix har också slagit ut. Ståtliga växter!Längst ner i en rabatt blommar Caerulia deinanthe, vad den hette på svenska minns jag inte just nu. Lite speciell, men kanske ingen höjdare direkt.Däremot så älskar jag riddarsporren. Jag flyttade den i fjol och den har förblivit lite låg, men färgen tycker jag om.Krypgentianan har också fin färg. Gentianablått måste väl färgen heta!Idag är det sista dagen på min semester, det känns vemodigt och besvärligt. Jag vill ju inte fara härifrån. Men jag kommer att mjuklanda genom att pendla härifrån hela augusti om vädret tillåter! Dvs. vinden, regn tål jag nog.

Hälsningar ifrån Ängesö!
11 kommentarer:

 1. Nej , inte kan du lämna vackra Ängesö ännu så vackert som det blommar där ute.
  Din lavendelkruka...mmm så snygg, både kruka och blomma.
  Ha en fin söndag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Förstår att det inte är lätt att lämna ditt paradis?? Får verkligen hoppas att vinden tillåter många besök för dej där- det är så skönt att njuta dina fina blommor.
  Kram Ninne
  Ps. den Tagetesen skulle t o m jag kunna tänka mig!!Ds

  SvaraRadera
 3. hej!
  tack för dina fina kommentarer! jo, jag sitter här och håller tummarna som bäst!
  den vita solhatten påminner verkligen om baletten swan lake som min töser bjöd mig på i fjol då jag fyllde år! den var underbar!
  hoppas vädret håller i sig så vi får en lång fin höst och att du länge kan pendla!
  trevlig söndag
  susanne

  SvaraRadera
 4. oj så mkt fint,.......å vackert väder med :)
  nu startar partysäsongen igen......
  så missa inte...


  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 5. Kan du inte bo kvar på Ängesö, typ alltid, det är så fint där!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Så vemodigt att det går mot höst och att du måste lämna detta vackra. Snyggt med lavendel i kruka, det skall jag nog ta efter!

  SvaraRadera
 7. Just White Swan har jag varit på jakt efter min inte lyckats hitta, jättefin är den.
  En mycket trist känsla när semestern är slut.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Många fina blommor, men visst ÄR Linnétagetesen helt speciellt fin, till och med när den var helt vissen förra hösten var den oändligt vacker. kram Sophia

  SvaraRadera
 9. Vackra blommor du bjuder på.

  Linne´är jag ju sugen att testa nästa säsong.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja din lavendelkruka var ju hur fin som helt och jag är övertygad om att den doftar lika ljuvligt på sitt sätt som även din lilja som tur är gör.. =).. ibland framträder inte dofter så bra vid olika tider på dygnet har jag tyckt.. kanske var det så när du inte kände något. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera