fredag 27 augusti 2010

Råväck på mitt sätt!

Jag tar inga risker med mitt magnolia träd! Ska det dö i vinter så ska det åtminstone inte bli uppätet av rådjur eller harar.
Jag inser att ni inte vill ha en dylik bur som ögonfägnad i er trädgård, men på vintern är här ingen annan än rådjuren som får njuta av min!!!Se på växtligheten som skjutit upp ur marken sedan jag spred ut min kompost den 23 Juli. En enorm mängd av mestadels Ballongblommor och tomatplantor. Jag håller på att rensa bort dem för tillfället. Det blir ett nytt ganska stort perennland. Tre pioner har redan införskaffats och sedan skall jag förse mig på rean i höst!

Klockrankan frösådde jag i slutet av april, men den började väldigt sent att på riktigt växa. Jag tror den tyckte det var för hett i juli. Uppriktigt sagt så trodde jag att det inte skulle bli någonting alls av den, men när den väl kom igång med att växa så gick det otroligt snabbt ifrån liten planta till enorm planta med knoppar! Nu blommar den vita. Jag tror att den blåa knappast hinner i höst.Här är hela härligheten som farit uppför väggen på en månads tid!Av Lena och Irene har jag fått en Bloggaward! Det är otroligt roligt, men jag måste vänta på att få hjälp med att flytta awardbilden till min blogg, det är så länge sedan jag gjort det, så jag saligen har glömt hur det gick till. Jag är en riktig datoranalfabet!!! Erkänns.

Nu ska jag ut och fortsätta med gräsklippningen, det går långsamt för jag samlar gräs till komposten så man får hela tiden springa och tömma påsen.

Återkommer snart. Ha en skön fredag!

15 kommentarer:

 1. Du ska absolut skydda din Magnolia! Bambi är jättesöt, men bara som tecknad, inte i blomlanden ;-) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Bra med rådjursskydd. Här i trädgården har jag inte sett några rådjursskador sedan vi skaffade hund. I vintras var de framme vid fågelbordet några gånger, men så var det också en ryslig vinter.
  Trevlig helg Mimi! /Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken växtkraft den har, klockrankan. Snyggt mot väggen. Vi tar också tillvara på allt gräs . Perfekt att lägga lite här och där. Kram

  SvaraRadera
 4. Här är det hararna som äter upp det mesta så mina buskblåbär ser ut sådär som ditt magnolia träd alla sorters små trän får man packa in här också.
  Det är höst i min trädgård...
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Vilket skydd!!! Ser riktigt rejält ut. Det bör hålla de hungrigaste rådjuren borta. Vad kul att göra en ny rabatt.... Jag har fortfarande en påbörjad att fortsätta med och en till som jag borde börja gräva snart, för jag har beställt massor av lökar som ska ner just där... Vet inte om jag bundit ris åt min rygg och är tidsoptimist.... men hösten är lång.

  Vad frodig den där klockrankan.... härligt!

  Ha en fin helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Glömde.... tack snälla du för din fina hälsning....

  SvaraRadera
 7. Nöden har ingen lag och jag tycker absolut inte att din "magnoliabur" misspryder...har sett värre saker i trädgårdar isf.

  SvaraRadera
 8. Ofta kan den torkande vårsolen vara tuff, vi håller tummarna för din magnolia.

  SvaraRadera
 9. Härligt när det växer! Jag håller båda tummarna för din Magnolia!

  SvaraRadera
 10. Bäst att skydda magnolian, vore väldigt synd om den blev skadad:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Klart du ska skydda din magnolia, då fär man ta till alla knep :) Se det som en tillfällig konstnärlig installation;)
  Härlig din klockranka ser ut. Det är verkligen växtkraft i den! Min blå hinner nog inte heller blomma i höst.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Det känns så bra när man skyddat något man tycker om :=))
  klockrankan är bara så vacker, läckert den klättrar...
  Ha en go helg
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 13. Klart du ska skydda magnolian mot de glupska rådjuren...Ny rabatt är alltid kul.
  Ha en skön helg ;)

  SvaraRadera
 14. Hoppas ditt magnoliaträd klarar sig från alla missdådare nu när det är så bra skyddat! Låter härligt med en ny stor rabatt! Klockrankan ser jättefin ut! Förra året hade jag klockranka i kruka på balkongen, men den hann tyvärr inte blomma!
  Jag borde också klippa gräset igen, snart är det så långt så det blir svårt att klippa! Det växer med raketfart!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Klart du skall skydda din magnolia från hungriga rådjur!
  Åh, tre nya pioner, nu blir jag avis..:o) jag har kollat in några sorter på Önskebrunnen som jag vill ha, men VART skall jag ha dem...får se om jag orkar gräva en ny rabatt...men är så sugen på fler pioner.
  Grattis till dina awards! (jag brukar högerklicka på bilden, kopiera, och sen klistra in den på mina bilder, som man sen laddar upp som vanlig bild) Kram!

  SvaraRadera