lördag 14 augusti 2010

Augustikväll i växthuset

I kväll hade vi gäster. Först grillade vi ute, och intog vår middag i bästa högsommarväder. Härligt! Sedan när myggorna började komma flyttade vi oss in i växthuset. Det är helt förförande magiskt att sitta utomhus, men ändå inomhus och njuta av att mörkret infaller. Först börjar trollsländorna jaga runt om i trädgården, och sedan börjar fladdermössen fladdra förbi, och till slut har det blivit mörkt och man sitter i ljusskenet och myser. Efter att våra grannar åkt hem (med båt till följande brygga) tog jag mig en tur till växthuset med kameran. Så här ser det ut där det står med ljusen tända.På blomfronten så kan jag visa min lilla Gentiana, som under årens lopp blivit betydligt större i diameter. Jag tycker denna blå färg fin. Finns det inte något som heter Gentianablått??Rudbeckiorna är ståtligast just nu. Sorterna har jag tyvärr inte mera koll på. De är nog alla huller om buller där i rabatten.Margot i bloggen Mammasblommor visade igår en mörk härlig daglilja, jag tycker den är ganska snarlik min, men de heter olika. Min heter Sweet hot Chocolate.Dessa gula blommor har jag fått av min svärmors väninna. De är ett trevligt blickfång nu den här tiden på året då inte så väldigt mycket blommar mera. Om nu någon av er vet vad den heter skulle jag bli väldigt glad!Lördagsnattshälsningar ifrån Ängesö!

16 kommentarer:

 1. Åh...vad mysigt ni verkar ha haft i växthuset, stämmningsfullt!
  Härlig Rudbeckiarabatt :)
  Ha en skön söndag /Stina

  SvaraRadera
 2. Visst var det en härlig lördag, även om det nog var lite för varmt på dagen - men kvällen! Helkt underbar!!

  SvaraRadera
 3. Va´mysigt ni verkar ha haft, först grillning och sen mys i växthuset. Vackra blommor. Tyvärr vet jag inte vad den gula heter. Kram

  SvaraRadera
 4. Varma sköna kvällar är underbara.... Älskar skymning och tända ljus....

  Rudbeckior är bara för fina... Å dagliljan föll jag för hos Margot...och jag håller med om att din ser väldigt lik ut... Kan tyvärr inte namnet på den gula blomman, men det känns som om jag har det i bakhuvudet någon stans ändå :-)

  Tack så jättemycket för tipset om övervintring av Lejongapsrankan!

  Ha en fin söndag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Det är mysigt när det lider mot höst och man får börja tända ljusen.
  Vilken härlig daglilja, mörk och fin jag har grävt upp en del av mina dagliljor och flyttat dom för dom har stått för skuggigt så få se om dom blommor nästa år. HOppas det!
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Ohvad mysigt! Har kolat in bakåt hos dej med, så fint du fixat i växthuset gillade din kula vidgaveln,,och golvet var med fint,,
  Härliga Rudbeckior. Dom gula dt är pinsamt för jag har haft sådana och jag undrar var mina är i år,,jag har hört namnet men minns inte det,,
  ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 7. Tunnelmalinen ilta kasvihuoneessa. Meilläkin sudenkorennot suorastaan täyttävät ilmatilan. Ihme etteivät törmäile toisiinsa. Välillä on ilma niin täynnä noita kahisevia siivekkäitä.
  Syksyn hehkuvia kasveja sinulla kukassa!

  SvaraRadera
 8. Men så himla mysigt att få spendera kvällen i växthuset! Lite avis blir jag allt :o))
  Verkligen härlig färg på Gentianan!
  Ja, faktiskt ser din daglilja nästan exakt likadan ut som min, kanske samma lilja med olika namn :O) Otroligt vacker är den hur som helst! Har ingen aning om vad de gula blommorna heter!
  Tack för tipset om lejongapsrankan, får testa om jag lyckas klara den!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 9. Ja, det var verkligen några sköna sensommarkvällar här i slutet på veckan, men nu verkar vindarna ha vänt till lite svalare.
  Härligt med liten fest i växthuset i skymning, om jag ändå hade rum för bara en stol vore jag glad :)
  Vilken vacker lila, mörk och lite dramatisk.
  Ha en bra vecka! /Bea

  SvaraRadera
 10. Ser hur mysigt ut som helst i växthuset! Det är rätt mysigt när det börjar bli lite mörkare igen tycker jag.
  Den där gula har jag för mig heter Strålrudbeckia. I så fall får den en rudbeckia till att hålla reda på:-) Googla på namnet så får du se.
  Dagliljan var jättesnygg! /Anette

  SvaraRadera
 11. Jag skulle inte ha nånting emot att sitta i det där växthuset :-) eller gå runt bland dina blommor, så vackert!! Kram

  SvaraRadera
 12. Måste kännas ljuvligt att sitta i växthuset och mysa...vare sig det är dag eller natt ;)

  SvaraRadera
 13. Hej Mimi! Jag har gett dig en award på min blogg. Kram

  SvaraRadera
 14. En riktig myskväll ser det ut at ha varit.

  SvaraRadera
 15. Det kan inte bli mycket mer mysigt än det är i ert växthus och med lyktorna tända är det fulländat. Jag kom just på att jag tänt alldeles för få lyktor i sommar, men det är inte för sent. Och så måste jag nog börja jobba på att på sikt få till ett växthus, det är för mysigt det är det!
  Agneta kram

  SvaraRadera