måndag 25 juni 2012

Vallmodag

Nu blommar de flesta sorters vallmon. Tyvärr kan man väl säga, för det stormar och inte nog med det, just kommer det att börja regna också. Himlen är mörkgrå!! Här var en kavalkad av olika sorter. Den sista fransiga lever inne i växthuset, den har själv flyttat in dit brevid vinrankan o tomaterna. Igår var den mycket praktfull, men ack så fort det går idag var det mest ett minne blott som jag fotade. Gingko-trädet är nog inne på sin tredje säsong. Jag måste säga att det händer då inte speciellt mycket med det. Borde jag gödsla det på något sätt, vad tycker ni?? Ännu en bild på buskpionen kommer det nog, jag är stormförtjust i den! Pionen Copperkettle börjar få fina knoppar redan. Den är en härlig rostorange färg. Denna lilla bergspion blommar inne i djungeln. Och mina bondpioner ifrån ödetomten är just nu som vackrast. Det finns blommor lite här och där. Då jag flyttade dem hem till mig så delade jag dem i verkligen många delar. Vanligtvis har de för länge sedan blommat ut, men i år är allting verkligen sent här! Det har varit så regningt och kallt! Hälksningar ifrån Ängesö!

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Trevligt att höra av dig igen!
  Fantastiska Vallmon du har och sååå många och likadant alla vackra pionerna.

  Vill passa på att berätta att Apostlaliljan mår bra, blommat och satt en ny planta i toppen :)

  Ha en bra dag trots hotande regn! /Bea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att apostlaliljan blommade. Jag tycker blommorna är så vackra trots att de nog är i kortvarigaste laget....

   Radera
 2. För mycket gödsel ger ofta bara blad, inte blommor...

  SvaraRadera
 3. Vilket fint färgspektra du har på dina vallmon!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Älskar dina pioner! Jag måste nog ge mig ut i regnet och se vad som hänt med dom 5 luktpioner jag planterade i höstas. Tre av dom har knopp - men tidigare var det risk för att dom skulle torka in, nu är det risk för att dom ska dränkas förmodligen!

  SvaraRadera
 5. Mina favoritblommor. Ha de gott

  SvaraRadera
 6. Oj så många vackra vallmon du har, synd att de blommar över så fort och regnat påskyndar det hela också. Vackra pioner!

  SvaraRadera
 7. Så fantastiska blommande vallmo du har och pioner, helt fantastiskt vackert, vilka färger!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Mimi!
  Oj, vad mycket jag hade fått om bakfoten när det gällde kompostering och annat! ;-)
  Men jag kan glädja dig med en sak, nu vet jag vilken pion det är. Kommer i ett inlägg snart.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Oh så finavallmo, håller med om att kylan gör en glad över långblomtid. Gingkon, jag har presic de fuderingarna min växer inte särskilt heller,,kanske är gödsel som saknas..ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera