tisdag 26 juni 2012

Små lyktor!

Detta blir ett inlägg om mina aklejor framför allt. Utan att ens försöka har jag lyckats smala på mig ett antal av dem också. Naturligtvis har jag mest av de här traditionella vita, rosa o blå aklejorna. De växer lite här och var omkring i rabatterna. Min absoluta favorit är guldaklejan. Maken till flitig blommare får man leta efter! Little lanterns har jag faktiskt frösått. Det tog ett antal år innan hon kom igång. Men sådant tycker jag ju alltid är roligt. Alltså att man har startar själv riktigt ifrån början. Black Barlow tror jag att jag också frösådde. Jag minns faktiskt inte riktigt säkert. Och denna vännen kom hem ifrån en mässa i tron att hon var en vallmo. Sen har jag ytterligare en blå-vit låg akleja, men den har blommat ut och jag hittade inte någon bild på den heller. Igår fick ni se Pionen Copperkettles knopp, idag var den halvt utslagen. Såhär vacker färg är den. Ytterligare en helt utslagen bild får ni i morgon. Och som sista grej blir det denna Iris Germanica som faktiskt går fint i färg med ovanstående pion. Och i rabatten har de faktiskt också hamnat brevid varandra :) Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Ååå vad jag gillar aklejor. Vill ha många fler av dem:-))

  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbara blommor! Mina aklejor har jag tydligen rensat bort, finns numera bara blekrosa trista kvar. Min stil är nog mera som den där Little Lanterns!!

  SvaraRadera
 3. Din 'Copperkettle' ser ut att bli en riktigt skönhet, det räcker med att man ser knoppen för att man skall bli förtjust i den. Den blir nog helt i klass med 'Mimis pion' ;-)

  I år har verkligen aklejorna blommat fint även här. 'Little lanterns' är nog den jag gillar bäst (jag har en liknande på gång, men den har inte blivit så stor att den har blommat ännu).

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Så vackra aklejorna är! Och så olika de är i både färg och form.
  Ha det bra!
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Aklejorna är fantastiskt fina synd bara att en del sprider sig väl mycket.

  Copper kettle köpte jag i våras och den växer riktigt bra en knopp har den redan så då har jag något att se framemot.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Många vackra aklejor och den pionen ser ut att bli superfin!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jag som har en så liten trädgård borde väl inte ha aklejor eftersom de sprider sig så väldigt, men varje år kommer det ett helt gäng och det är ju så spännande att se vad det blir! Hannu Sarenström uttrycker det i en av sina böcker som att aklejorna "korsar sig skamlöst" i rabatterna! Det stämmer ju väldigt bra! Men fina barn blir det!!!!!
  Hälsningar från Växthusmadam

  SvaraRadera
 8. Underbara aklejor. Jättefin iris och pion.
  Är väldigt förtjust i din pion.

  SvaraRadera