måndag 11 oktober 2010

Färggrannt!

Tagetes linné den 10.10.10!Tagetes Jolly Jester den 10.10.10!Jag ändrade på växthusrabattens form och grävde ner mina nya liljor på de nya områdena. Tack Charlotte för idén med aaltovasform på rabatten.Naturen är nu härligt färggrann i trädgården!Denna stenmur vill jag hitta på någon kul växtlighet vid i nästa år. Kom gärna med konstruktiva förslag. Denna mur har förmodligen kommit till då det blivit åker av min gräsmatta långt före min tid! Snygg detalj tycker jag i och för sig!Hälsningar ifrån Åbo!

21 kommentarer:

 1. Oj, oj, oj, så där stor är inte min 'Linné' och inte minn 'Jolly Jester' heller. Det måste verkligen vara idealiska odlingsförhållanden på Ängesö!!! Du sparar väl fröer till nästa år, det har jag gjort.
  Tror, att några vackra gräs skulle vara vackert vid stenmuren. Kanske miscanthus.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Fina tagetes! Du har det fint där ute på Ängsö. Stenmurarna får mig att tänka på en ruin. Skulle vara jätte fint med en sittplats nära dem. Kram

  SvaraRadera
 3. Här finns bra information om gräs:
  http://www.odla.nu/artiklar/graslikt.shtml
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Att Ängesö är ditt paradis på jorden förstår man när man ser din bilder därifrån, vackert och fridfullt och många fina blommor och växter.
  Ha en skön vecka

  SvaraRadera
 5. Precis som Ruben föreslår så tycker jag det skulle vara jättesnyggt med gräs, men kanske inte med alltför många höga Miscanthus, dom skulle ju skymma muren. Kanske det lite lägre och luftiga tvärrandiga `Strictus´ även om det inte blommar. Man kan ju också tänka sig lite lägre varianter som det extremt vackra gulstrimmiga japanska hakonegräset, eller varför inte det röda blodgräset - du lär ju få det överleva, det gör det här!
  Till det gärna några riktigt mörkbladiga kärleksört och kanske och så något tidigt blommande förstås. Varför inte några Iris germanica. Sen en del vårlökar så blir rabatten vacker hela säsongen!

  SvaraRadera
 6. Åh, precis så blommar min Linnétagetes också just nu! Den är helt underbar:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Runsaat, ihanat samettikukat!
  Siellä on todella värikästä - nauti!

  SvaraRadera
 8. Sån härlig blomning fortfarande....man får suga åt sig med alla sinnen som en liten kraftreserv under den mörka årstiden......
  Nu har alla mina lökar kommit i jorden...så nu blir det spännande till våren....

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Så fina dina Linnetagetes är, mina börjar säcka i hop lite efter tre´nätters frost.
  Tack för tipsen om agaphantusen.

  SvaraRadera
 11. Vilka fina tagetes otroligt att de blommar så mycket än, men du bor ju i en annan del av zonerna .

  Du har ju så fina förutsättningar för att göra en fin plantering invid muren. Men jag tycker inte att du skall dölja den förmycket för den är ju ett fint blickfång.

  Ha en fin fortsättning på veckan
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 12. Längesen jag hade 'Jolly Jester', jättefin, så även din andra tagetes. Vacker mur, jag skulle ha låga växter vid muren så att den fortfarande syns bra. Och kanske någon vildros i ena änden av muren. Spännande att se vad du hittar på.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Sååå frodiga dina tagetes är.... måste kännas fint nu att ha de färgerna att få energi av... Kul att få bidra med lite inspiration.... :-) Läser att du fått många bra planteringstips till din fina mur. En ros i ena kanten låter vackert, kanske en som klättrar längs uppe på muren......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 14. Och det blommar på hos dig! Vilka många fina blommor, visst är dom tappra blommorna! Dina pelargoner går inte av för hackor heller!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Det är konstigt, alla mina tagetes är som "nya", men jag tror stormen tar dom inatt! Vackert hos dig :-)

  SvaraRadera
 16. Tagetes är tacksamma blommor på hösten och jag gillar dom sådär lagom och Jolly jester har jag också haft nåt år dom är fina.
  Ha en skön helg
  Lotta

  SvaraRadera
 17. Så fina dina tagetes är fortfarande! Jättefin mur du har där, skulle bli fint med låga växter så att muren inte döljs alltför mycket!
  Nu har vi haft första riktiga frostnatten med 4 minusgrader, men rosorna är tuffa och fortsätter blomma ändå!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 18. Vilken fin blomning! Kul med en rabatt i Aalto form. Gillar vaserna. Att ha liljorna i samma rabatt har jag också funderat på:) Snyggt med sten muren.

  SvaraRadera
 19. Vilken härlig höstblomning från Ängesö! Har ni stängt igen för i år eller blir det någon mer tur dit?

  Ha det bra! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 20. Tittar in för att önska dig en God Jul!
  Kram /Bea

  PS Saknar dina inlägg....slutat blogga?

  SvaraRadera
 21. Kikar in för att önska dig och din familj en riktigt God Jul!
  Kram Margot

  SvaraRadera