söndag 1 juli 2012

Röde räven

Ni som läst Jack Londons bok om den röde räven har säkert liksom jag ett varmt förhållande till rävar. Idag kom det en liten rävunge som var ute på egna äventyr in på vår tomt. Han var totalt orädd och kom närmare då vi kallade lite på honom. Den stackaren har nog inte så stor chans sen när det blir rävjakt i höst om han inte får andra vanor. Han var ganska länge på tomten och jag hann t.o.m. in efter kameran, men sen var han inte så nära längre. Bilder fick jag nu i alla fall.
En liten stund senare när han redan gått in i skogen släppte jag ut Olga och gick in. Min man fortsatte att hugga ved bakom huset. Plötsligt skällde Olga till och min man gick runt huset för att titta och då stod ju Olga och räven och kollade in varandra på några meters avstånd. Rainer tog upp Olga i famnen för att hon inte skulle skrämma räven och då gick räven fram och snusade där var Olga hade stått. Sedan hördes rävmammas rop långt borta och räven fortsatte sin färd tillbaka till rävmamman. Tyvärr så var jag ju inne med kameran då detta hände så någon bild tillsammans fick vi inte,
Hälsningar ifrån Ängesö!

9 kommentarer:

 1. Vilken skådespel! Du fick ju jättefina bilder av rävungen.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Oj,den storyn det påminner mig om när vår stora hankatt i tiden gav storstryk åt en rävunge som kom "inklampandes" på vår gårdsplan, katten flög formligen på ungen som gnydde ngt förskräckligt och rävmamman kom omgående till undsättning.
  Ha det gott /Bea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj lilla stackare som gick på stryk av katten. Olga var mera gästvänlig :)

   Radera
 3. Härliga bilder o vilken go upplevelse.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Häftigt. Och det var ju en vacker räv med yvig fin svans. Annars gillar jag inte räv för dom äter så mycket som dom inte ska äta, rådjurkid och mina höns!!!
  Ha en skön dag. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Trevligt möte! Vi hade också ett mindre trevligt besök av en räv här om dan. Den räven hade skadat bakbenet och kunde knappt gå, utan la sig ner framför trappan..Det slutade med att morfar fick skjuta den : (
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Olipas erikoinen tapahtuma teidän pihassa. Ketunpoikanen näyttää niin suloiselta ja terveeltä. Toivottavasti emonsa saa opetettua poikaansa terveempiä vaistoja ettei jää metsästäjien saaliiksi.

  SvaraRadera
 7. Oh !Så fin han eller hon var, vi möte en i eftermiddag på hundturen,,den var liksom inte fräsch alls svansen hade ingen päls, mina två herrar pudel tyckte inte den var intressant alls för dom hade spår efter en löptik och bra var de,,för det kanske inte är så bra möten hundar räv.Ha det gott kram

  SvaraRadera
 8. Alltid trevligt med annorlunda besök. Du fick ju ändå en fin bild. Numera skall man ju ta prov på deras bajs för att kolla sjukdomen så man behöver inte skjuta dem.Ha de gott.

  SvaraRadera